Umetnikov otisak: Izložba o prirodi u Art - galeriji Beti Ford

Datum objave:12.06.2018

Pročitano:2777 puta

Datum održavanja: 13.06.2018 - 21.06.2018

Lokacija: Beograd

"Umetnikov otisak" predstavlja izložbu Ane Gemaljević. Otvaranje izložbe je zakazano za sredu 13. juna, u 19 časova, u Art - galeriji Beti Ford , Zetska 2, Beograd. Izložba je za posetioce otvorena do 21. juna, svakog dana od 17 časova do ponoći.

Radovi Ane Gemaljević su temetski i koloritno uskladjeni. Orijentisani su ka prirodi, drveću, harmoniji... Motivi su naša svakodnevnica, koja je nedovoljno iskorišćena. Dok tražimo posebnu nauku za sklad, mir i zdraviji život, oni su oko nas, tako dostupni a neprimećeni.

 Akademska slikarka Ana Gemaljević rodjena je 1983. godine u Šapcu. Srednju ekonomsku školu završila je 2002. godine, a iste godine upisala je Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu. Diplomirala je 2006. na odseku za slikarstvo, u klasi profesora Radoslava Tadića, a 2008. godine master studije na Univezitetu umetnosti u Beogradu. Bavi se crtežom, slikarstvom i video radom. Slike su joj ispunjene simbolima i mističnim bojama, najčešće u diskretnom nadrealističkom maniru. Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti realizovana u okviru autorskog projekata "Umetnikov otisak" Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj ovog projekta je promovisanje umetničkog rada i stvaralaštva. Umetnici čiji rad promoišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti.

Umetnički savet čine:
Ana Marinović - dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović - Hudeckova - magistar likovnih umetnosti
Milena Mitrović - dipl.graficki dizajner i MA visual designa
Igor Markišić - master na odseku grafika i knjiga
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :