UMETNIČKI TRENING 2015: Prezentacija projekta MEDIJSKA RADIONICA u UK Parobrod

Datum objave:09.09.2015

Pročitano:5070 puta

Datum održavanja: 10.09.2015

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Pozivamo vas na jednodenvni događaj, reprezentaciju projekta Medijska radionica, na kojoj ćemo predstaviti video reklamu za projekat UMETNIČKI TRENING 2015, fotodokumentaciju sa projekta Medijska radionica, kao i arhivske fotografije sa prethodnih projekata.

 

Medijska radionica

 

Medijska radionica je održana u periodu od 10 dana, od 29. juna do 10. jula, u trajanju od po 3 sata dnevno u Ustanovi kulture Parobrod, a na kojoj je prisustvovalo 22 mladih na uzrastu od 14 do 19 god., uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

 

Mladi su se upoznali sa kursevima projekta UMETNIČKI TRENING 2015., namenjenih mladim umetnicima od 17 do 30 god., koji na jesen upisuje nove polaznike na programe Modnog dizajna, Grafičke kulture, Vizuelne umetnosti i Medijske pismenosti.

Mladi su u toku leta analizirali tekst konkursa, priredili “FAQ” (frequentlly asked questions – često pitana pitanja) za buduće polaznike kurseva, upoznali se sa funkcionisanjem socijalnih mreža, jezikom i medijem reklama, pisanjem reklamnog teksta, digitalnim videom, video aktivizmom, video tutorijalima i drugim video proizvodima putem kojih bi mogli da ostvare svoju zaradu i plasman svojih umetničkih proizvoda ili usluga. Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa različitom video i audio produkcijom, fotografijom kao medijem i samostalno i u grupi su stvarali svoje foto materijale, arhivirali proces radionice, i učestvovali u stvaranju youtube reklame za projekat Umetnički trening 2015. Pored video reklame koja je urađena, posetioci će moći da vide i foto materijale sa radioničarskog procesa kao i arhivske fotografije sa kurseva Umetnički trening i radove polazika sa prethodnih kurseva.

Galerija fotografija sa radionica na FB stranici Kreativan Dizajn

Predavači: Gabriela Vasić, magistar slikarstva, ekspert za neformalnu edukaciju mladih, Maja Toribica, strucnjak za drustvene medije, projekt menadzer, Nataša Milović, magistar teatralogije, stručnjak za reklamni tekst, Bojana Knezevic, visemedijska umetnica, Dragan Petrović, fotograf, Predrag Sestic, Shekimon, Dizajner zvuka, muzički producent, DJ.

 

Autorka i voditeljka programa, Gabriela Vasić
Pravni zastupnik ULUS, partner Udruženje građana KOD, UK Parorbrod
Podrška: Sekretarijat za sport i omladinu, besplatan program za letnji raspust


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :