UMETNIČKI TRENING 2013 - Grafička dizajn, Vizuelna umetnost, Public Art i Modni dizajn

Datum objave:03.10.2013

Pročitano:5201 puta

Projekat: UMETNIČKI TRENING 2013. - Neformalno obrazovanje mladih u oblasti kreativnih umetnost
 
Ustanova kulture Palilula, Udruženjem građana KOD i Ustanova kulture Parobrod, od oktobra do decembra 2013. god. organizuju programe neformalnog obrazovanja mladih u oblasti kreativnih umetnosti. Program UMETNIČKI TRENING 2013. koji čine kursevi: Grafička kultura, Vizuelna umetnost, Umetnost u javnom prostoru i Modni dizajn, namenjen  je mladima od 15 do 30 god. koji se aktivno interesuju za kreativne industrije.
 


Umetnički Trening 2013. je usmeren ka razvoju profesionalnih umetničkih potreba i kulturnih navika mladih, uz podizanje stručnih kompetencija u oblastima vizuelnih umetnosti, dizajna i medijske pismenosti. U formi kreativnih radionica, predavanja, diskusija, istraživanja, mentorskog i praktičnog rada i aktivno učenje, mladi dobijaju mogućnost da uz vrhunske stručnjake iz oblasti savremene umetnosti i dizajna dobiju akteulne informacije, obrazovanje i praksu koje nisu u kurikulumu zvaničnih institucija umetničkog obrazovanja. Program predviđa produkciju novih umetničkih artefakata polaznika (video, fotografija, crteži, slike, kolaži, plakati, logo, modni dizajn, intervencije u javnom prostoru, performansi…) i njihovu prezentaciju u formi profesionalnog portfolija (umetnička izjava + radovi + C.V.), online aplikacija i kolektivnih izložbi, što će mlade aktivno uključiti u kulturnu produkciju i profesionalno ih pripremiti za tržište rada u oblasti kreativnih industrija.
 
Svi učesnici projekta će učestvovati na grupnim izložbama u Ustanovi kulture Palilula i u Ustanovi kulture Parobrod. Tri polaznika kursa Grafička kultura čija grafička rešenja će dobiti nagradu  stručnog žirija, imaće mogućnost da steknu praksu u trajanju od mesec dana u 3 prestižne marketinške agencije u Beogradu. Odabrani vizuelni umetnici koji su pohađali kurseve Vizuelna umetnost i Umetnost u javnom prostoru dobiće mogućnost da se samostalno predstave u saradnji sa kustosom Gabrielom Vasić u 2014. god. u prostorima Ustanove kulture Palilula i Parobrod, a polaznici kursa Modnog dizajna će dobiti mogućnost da svoje kreacije predstave u formi grupne izložbe, performansa ili modne revije.
 
Predavači su istaknuti umetnici, istoričari umetnosti, stručnjaci za medije, grafički i modni dizajneri, fotografi. Mladi koji se upišu, na email dobijaju detaljan program sa rasporedom predavanja.
 
Predavači i kursevi:
 
Grafička kultura: Slavimir Stojanović Futro (grafički dizajner, vizuelni umetnik), Sanja Jovović (grafički dizajner, fotograf, arhitekta); Vizuelna umetnost: Miroslav Karić (istoričar umetnosti, kustos), Srđan Tunić (istoričar umetnosti, kustos), Jelena Spaić (istoričar umetnosti, kustos), Uroš Đurić (vizuelni umetnik), Mihael Milunović (vizuelni umetnik), Gabriela Vasić (vizuelni umetnik), Zvezdan Mančić (fotograf); Umetnost u javnom prostoru: Zoran Erić istoričar (umetnosti i kustos MSU); Nela Antonović (performerka); Modni dizajn: Vladimir Vulikić (inženjer dizajna za tekstil i odeću-modni dizajner), Miro Mišljen (modni dizajner), i drugi gostujući predavači i stručnjaci.
 
Prijave i informacije na email:
Facebook strana: Programi za mlade i FB grupa: Umetnici Trening
 
Rok za prijavu: 2. oktobar 2013.
 
Programi počinju od 5. oktobra, i odvijaju se vikendom u trajanju od po 3 sata, u prostorima Ustanove kulture Palilula i Ustanove kulture Parobrod.
 
Projekat je podržao Sekretarijat za sport i omladinu i sufinansirajućeg je karaktera. Nosilac projekta je Ustanova kulture Palilula, a partneri u realizaciji programa: Ustanova kulture Parobrod, Udruženje građana KOD, čiji direktor i autor projekta je magistar likovnih umetnosti, Gabriela Vasić.
 
Za više detalja o programu, molim vas vidite link: http://programizamlade.wordpress.com/2013/06/06/umetnicki-trening-2013-za-mlade-od-15-do-25-god/, sa koga se mogu preuzeti dokumenta za prijavu i dobiti dodatne informacije.
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :