ULUPUDS - PROGRAM ZA JUN 2009. GODINE

Datum objave:02.06.2009

Pročitano:5020 puta

By:ULUPUDS

ULUPUDS
Udruzenje likovnih umetnika primenjenih umetnosti
i dizajnera Srbije
Terazije 26/II, 11000 Beograd
tel: 2688-721, e-mail: ulupuds@beotel.net , admin@ulupuds.org.rs , http://www.ulupuds.org.rs 
28. V 2009. godine
 
 
PROGRAM ULUPUDS-a ZA JUN 2009. GODINE
 

 
41. Majska izlozba Svetlost
odrzace se u Muzeju 25. maj od 20. juna do 12. jula 2009. godine.
Otvaranje izlozbe je u subotu, 20. juna 2009. godine u 12 sati.
Kustos i autor koncepta Dijana Milasinovic Maric.
 


Majska izlozba, tradicionalna, reprezentativna manifestacija primenjenih stvaralaca Srbije ULUPUDS-a od 2007. godine promenila je karakter i usvojila tematski koncept kao neuporedivo stimulativniji, provokativniji i komunikativniji oblik izlaganja. Cak vise, tematski gradirana zamisao (Ubrzanje, Otkrivanje, Svetlost) prerasla je u ciklus sa projektovanim ciljem razaznavanja fenomena i osobenosti savremenog sveta. Od Ubrzanja kao percepcije duha vremena, preko intimne spoznaje i licnog Otkrivanja do Svetlosti kao rasvetljavanja, novog pocetka, zaokruzenja ciklicne spiralne kretnje i iskoraka u sledeci krug.
 


Primenjeni umetnici Srbije, dizajneri, fotografi, vajari, keramicari, slikari, kriticari, scenografi, kostimografi, modni kreatori, arhitekti, clanovi ULUPUDS-a, po 41. put se okupljaju dajuci svoje vidjenje teme Svetlost koja ih je izazvala da putem razlicitih umetnickih medija, tehnika, poetika, iskazu pojavnost, postanje, mističnost, lepotu, treptaje, dramatiku, nežnost, uznemirenost, inspirativnost, sveprisutne svetlosti. Prikazani radovi po svom bogatstvu izraza, zapažanja i koncepata uzbudjuju i raduju prikazanom maštom, energijom i neiscrpnim potencijalima koji su na ovoj izlozbi osvetljeni i u punom sjaju.
 


Pratece izlozbe: Samostalna izlozba dizajnera Slobodana Manojlovica, dobitnika Velike nagrade 40. majske izlozbe 2008; Struktuiranje svetlosti, autorski projekat Mirjane Vajdic Bajic obe u Muzeju 25. maj; Svetlost oreola, autorski projekat Leposave Lepe Milosevic, galerija Feniks; Svetlosti i sene metropolisa (Pariz, Bec, Beograd), izlozba fotografija Aleksandra Radosa, autor konceprta Ivona Rajacic Barandovski, galerija SULUJ, 1-18. Jula 2009.   
 

Galerija Singidunum 
Knez Mihailova 40, tel: 2185-323
radno vreme od 09 do 21 sati, subotom od 10 do 16 sati

Stalna prodajna izlozba umetnickih dela: slike, grafike, keramika, nakit, skulpture, slikana svila, lampe, delovi nameštaja, suveniri ...
 

Godisnja izlozba Sekcije keramike 
ULUPUDS-a PLANETA ZEMLJA odrzace se od 02. do 12. juna .2009. godine

5. jun je Svetski dan zastite zivotne sredinet. Tema ovogodišnje izložbe je Preobrazaj.
Vec tradicionalna (deveti put), ova izlozba ima temu koja je posvecena Planeti Zemlji i koja na umetnicki nacin istrazuje jedan njen segment, otvara nova interesovanja umetnika i prikazuje izuzetne mogucnosti keramickog medija.Autori ce se I ove godine baviti kreativnim istrazivanjem, inspirisani temom promena i transformacija, preobrazaja, metamorfoze i analizom covekove sposobnosti da razume prirodu, njene preobražaje i iskoristi ono sto mu ona nudi..

Izlozbu organizujemo sa idejom da umetnici, odgovarajuci na temu, u skladu sa svojim senzibilitetom i likovnom poetikom, opomenu i podsete na znacaj ocuvanja i negovanja sredine u kojoj zivimo.Keramika, u tehnolskom smislu, od svih grana umetnosti mozda je najbliza prirodi, vezana je za osnovne elemente prirode. Eksponati koje cemo izloziti bice raznorodni, od utilitarnih predmeta do keramickih skulptura, panoa i keramickih objekata. U okviru izlozbe bićc organizovana demonstracija rada na keramickom tocku.
 
Izlozba Leonore Vekic Odsjaj 
odrzace se od 16. do 26. juna 2009. godine 

Prostorne instalacije koje svojim sadejstvom formiraju jedinstven ambijent su sacinjene od elemenata napravljenih od laganih materijala koji omogucavaju da sa minimalnim podrzavanjem slobodno stoje u prostoru. Posetilac ulazeci u galerijski prostor nailazi na jedan svetlosno - treperavi svet u kome belina i polu- transparentnost prostornih struktura teze da dostignu apsolutnu harmoniju, utkanu u samu sustinu svega postojeceg.
 


Materijali svojom refleksijom koriste svetlost kao element oblikovanja naglasavajuci vremensko-prostorni beskraj. Prostorne strukture se prirodnom slobodom pokreta i promenom ugla gledanja menjaju pred posmatracem. Sinteticki materijali (polivinil, pvc, najlon, akril... ) od kojih nastaju elementi sa svojom reflektujucom belinom i polutransparentnoscu sacinjavaju sopstveni irealni prostor.
 
Izlozba Vladimira Curcina 
odrzace se od 30. juna do 10. jula 2009. godine
 


Refleksija svetlosti sa povrsine vode, igra boja, nemirno treperenje je oduvek privlacilo umetnika Vladimira Curcina. Fotografije su radjene na obalama Save i Dunava u beogradskoj okolini. Nastale su u periodu 2006-2008. u formatima 18x24 i 20x30.
 
 
Mala galerija ULUPUDS-a 
Uzun Mirkova 12, tel: 2622-582
radno vreme od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 16 sati
 
Izlozba Branislava Kecenovica Slike objekti 
odrzace se od 27. maja do 9. juna 2009. godine
Izlozba slika – Level – Crossing – various no. Code 2009. Ono sto predstavljaju slike poreklom je sa ruba sna. Predstave imaju svoje izvore i poreklo u spoju nedefinisanih formi i realnog arhitektonskog prostora. Slike u slici mogu se shvatiti kao nadrealne predstave memorisanih duboko podsvesnih sadrzaja. Svaka predstavljena slika kodirana je sifrom ukrstanjem nivoa – Level – odredjenog koda.
 
Izlozba studenata FPU
predmet graficke komunikacije pod mentorstvom Zorana Blazine vanrednog profesora, URBANE PROVOKACIJE odrzace se od 9. do 23. juna 2009. godine

Projekat graficke komunikacije koji kao zadatak izaziva svake godine veliku paznju i posecenost studenata. On zahteva sva sazeta iskustva i vestine, aapstrahovanje, pretvaranje verbalnog u vizelno i upotrebe razlicitih tehnika i medija da bi se lapidarnim vizuelnim jezikom bavilo jednom temom, Kao primert, politika, finansije, sport, kriminal, kultura, deca, erotika, beda, putovanja, priroda, zabrane, zene, muskarci, nacija, grad, rat i to na 16 kvadrata kasširanih na lepenci debljine 5mm i veličine 10h 10cm a uobličenih u jednu tematsku celinu.
 
Izlozba Natalije Dabic Princeze 
odrzace se od 23. juna do 7. jula 2009. godine
Tema izlozbe Princeze objekti od poliestera i crtezi predstavljaju portrete zamisljenih zenskih likova vezanih za estetiku devojcice u zeni i materijalne fascinacije koje predstavljaju simbole neodrastanja.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :