Ulaznice za prvi Festival dokumentarnog filma ДОК #1 od 22. januara u prodaji

Datum objave:26.01.2019

Pročitano:1408 puta

Datum održavanja: 31.01.2019 - 03.02.2019

Lokacija: Beograd

Od utorka, 22. januara počela je prodaja ulaznica za Festival dokumentarnog filma, ДОК #1, koji se održava od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani.
 


 

 

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja u dve sale, i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta.


 

Detaljan program Festivala je dostupan na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane. Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara. Cene ulaznica za projekcije od 16 i 18 časova su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara. Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan. 

Flmska ostvarenja koja će gledaoci biti u prilici da pogledaju podeljena su u četiri programske celine: „Biografije“, „Vrhunci“, „Na ivici“ i „Prvi korak“. Program ‚‚Vrhunci” predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala. Pored filma „Zašto smo kreativni?“, Hermana Vaskea kojim se otvara Festival 31. januara u 20 časova; u okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija, „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea. 

U okviru programa „Biografije“ nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film „Proslava“, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua. „Tupamarosi-urbana gerila“ Martina Markovića, „Veština“ Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine „Na ivici“ koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme.

 

Programska celina ‚‚Prvi korak” slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: „Naša Afrika“ Aleksandra Markova, „Kriza je naša“ Rebeke Kaufman.
 
Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.
 


 

Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :