UK SUBS - 11.februar 2009. SKC 30 year of Punk Rock

Datum objave:03.02.2009

Pročitano:2848 puta

By:Dragan Novicic

Kultni engleski punk bend UK Subs održaće koncert u SKC-u 11. februara 2009., sa početkom u 21h, u okviru evropske turneje! Kao predgrupa nastupiće beogradski bend Vox Populi. Karte se mogu kupiti u SKC-u i Felix Shopu, po ceni od 1200 dinara. 
 


Legendarni Sabsi, od početka predvođeni Čarlijem Harperom, više od trideset godina šire istinski duh punka i predstavljaju njegovu sirovu energiju, s kraja na kraj sveta! Bend je nastao u Londonu ’76. kada je pevač Čarli Harper, inspirisan zvukom Ramones i The Damned,  podlegao opštoj zarazi zvanoj punk rock  i od svog blues benda Marauders formirao The Subversives, naknadno preimenovane u UK Subs. Od prvih nastupa po londonskim rupama bend je izazivao veliku pažnju, napravivši neočekivani bum na tadašnjoj alternativnoj sceni. Posle niza veoma posećenih koncerata po londonskim klubovima i serijala radio nastupa, ubrzo se izdižu u sam vrh prvog  talasa punk rocka.
 
Prvi singl C.I.D. dostigao je prvo mesto na britanskoj top listi alternativne muzike, započevši uspešan period koji je trajao do ’83. Brojne ploče, turneje, krcati gigovi, svirke u Americi,  pune hale, nastup u komunističkoj Poljskoj pred 24 000 ljudi, interesovanje televizije, čak i tinejdž časopisa, obeležavali su njihovu karijeru tih godina.
 

’83. počela je smena generacija na punk sceni i rađanje novih trendova, razvoja new wavea i hardcorea, raspada mnogih bendova. UK Subs su na novu situaciju odreagovali manjom stagnacijom u karijeri i čestim promenama postavke, koje će se nastaviti narednih 25 godina. Otad pa do danas njihovu karijeru obeležAvaju stalne turneje, koncerti i festivali s kraja na kraj Evrope i sveta, kao i ogroman broj kompilacijskih albuma i živih snimaka koji još stižu jer vremešni Čarli i dalje ima šta da kaže!
 
Beogradska publika imala je priliku da ih čuje već tri puta - ’86. ’02. i 06, i da potvrdi da bend i dalje pleni mladalačkom energijom i pravim, iskrenim, pankerskim buntom. Jedni su od retkih koji toliko dugo traju, pa je svaki njihov koncert čitanje punk enciklopedije i njenih poglavlja Warhead, Endangered Species, Teenage, Keep on Running ...
 
 
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :