„Udomi umetnost“ – Otvoreni poziv za umetnike/ce Srbije i Hrvatske

Datum objave:05.08.2019

Pročitano:1977 puta

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ iz Beograda i platforma „F12“ iz Karlovca pozivaju sve zainteresovane umetnike/ce da doniraju svoje radove i uključe se u izložbeni koncept „Udomi umetnost – Free Art Display”. Ovaj autorski projekat platforme „F12” prvi put će se realizovati u Srbiji u okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala umetnosti na ulici “Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra 2019. godine.

 


Platforma „F12“ iz Karlovca godinama deluje u pravcu uključivanja umetnosti u svakodnevni život građana i građanki, bez barijera i posrednika. Zainteresovani umetnici/ce doniraju radove (crteže, grafike, printove, fotografije, poeziju, kratku prozu…) koji se kao deo postavki u javnom prostoru ostavljaju građanima i građankama na besplatno „udomljavanje”.


Umetnici/ce se na konkurs mogu prijaviti putem mejla: festivalrekonstrukcija@gmail.com – za autore/ke iz Srbije i platformaf12@gmail.com – za autore/ke iz Hrvatske.


Prijava treba da sadrži:

podatke o autoru (ime, prezime ili pseudonim umetnika/ce),

podatke o radu (fotografiju rada, ime rada, dimenzije, tehnika, godina nastanka – poetske i prozne radove slati u .doc formatu)


Poziv je otvoren do 20. avgusta 2019. godine.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :