Barutana klub Beograd

U10 - Inside the Seismograph: Katrin Keller, Mia Ćuk, Fokus grupa

Datum objave:20.10.2020

Pročitano:1137 puta

Datum održavanja: 23.10.2020 - 07.11.2020

Lokacija: Beograd

Izložba „Unutar seizmografa" Katrin Keler, Mie Ćuk i Fokus grupe, će biti otvorena u Umetničkom prostoru U10 od 23. oktobra do 7. novembra.

 U skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa virusom Covid-19, a da bismo izbegli uobičajenu gužvu, svečano otvaranje izložbe neće biti organizovano. Izložba će biti otvorena svakim danom od 12h do 20h, osim nedeljom i ponedeljkom. Molimo da pratite preporuke i da prilikom posete nosite zaštitne maske i poštujete fizičku distancu.

Projekat „Unutar seizmografa" istražuje seizmograf kao tehnički instrument, društveno-političku metaforu i, pre svega, kao referencu u kontekstu umetničke prakse. Izložba pokušava da postavi niz pitanja o fenomenu seizmografije kao što su: Kakva je uloga umetnika u društvu i da li se stvaranje umetnosti može opisati kao „seizmografska praksa"? Koliki poetički ili analitički potencijal imaju geološke metafore u kontekstu opisivanja društva? Šta se događa kada se geologija, društvo i politika sretnu? Radovi predstavljeni na izložbi nude različita čitanja predmeta kroz određene strategije: od prisvajanja estetike seizmografskih podataka, tumačenja geonaučne metodologije, do poetskog prikazivanja seizmografije u odnosu na fragmentarna iskustva svakodnevnog života.


Kroz radove dve umetnice i jednog umetničkog kolektiva, suočavamo se sa čudnovatim polazištima, divergentnim pristupima, odlomcima i parafrazama ove drhtave teme.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :