U susret zaslađenoj sezoni: Poslednjeg vikenda u novembru (ponovo) je otvoren klub Šećer!

Datum objave:13.12.2015

Pročitano:8438 puta

By:Dunja Petković

Lokacija: Klub Šećer, Beograd

Poslednjeg vikenda u novembru (ponovo) je otvoren klub Šećer. Najstariji beogradski klub opet radi i sudeći po atmosferi prethodnih vikenda, čini se da imamo novo omiljeno mesto u gradu.

 

Klub Šećer | Photo by Neda Mojsilović

 

Otvoren pre oko pedeset godina, Šećer je mesto gde su se mnogi upoznavali, zaljubljivali, stvarali kontakte, postavljali nove trendove, što u muzici, što u modi, što u društvu. Tako je bilo i ovog vikenda. Zvuci popularnih pesama dok se Šećer neprestano punio, ljudi su izlazili i menjali se, vraćali i naposletku zviždali kad su dj-evi obrnuli poslednji krug. Ono što je interesantno jeste da će to ponovo biti klub gde možeš da sretneš svakog.

 

Klub Šećer | Photo by Neda Mojsilović

 

To je ona vrsta mesta koja okuplja istu ekipu, nove face, stalne rejvere i solo tipove koje su prvi put ovde, kao i strance koji su oduševljeni gužvom. Ne znam šta je sa strancima, ali oni obožavaju gužvanje. Valjda im je to neki dokaz da nam je clabbing vrlo jak i da igra važnu ulogu u srpskom turizmu. Beograđani su malo više izbirljivi po tom pitanju, pa se može čuti i žaljenje u vece-u i domunđavanje gde dalje. Kako god, oni vole da se pojavljuju na aktuelno-ekskluzivnim mestima, uprkos gužvi koja je uvek glavni akter dobre žurke.

 

Marko Nastić | Klub Šećer | Photo by Neda Mojsilović


Iako nam demagoško stanje u državi i konstantno ispiranje mozga ne dozvoljavaju češći odmor, zabava je jedina stvar koja je večna što se tiče beogradskog društva. Mi smo po prirodi vrlo zabavni i druželjubivi i nije ni čudo što smo okarakterisani kao vrlo prijatan narod. U poslednje vreme, muzika i alternativna scena nam jača s godinama koje dolaze. Tu su stara imena, aktuelna imena i neki novi klinci koji traže svoje mesto za pultom. Svima im je zajednička jedna stvar, a to je: uzajamno poštovanje. To je sjajna stvar sa umetnicima svakog kova. To što nema sujete, što je svet umetnosti surov sam po sebi, pa pripadnici tog imaginarnog kruga znaju koliko je teško napisati svoje ime i zbog toga nema mesta za prevlast. Svako gleda iza i ispred sebe i svako je ličnost za sebe.

 

Klub Šećer | Photo by Neda Mojsilović


Srbi su takvi da uvek nađu vremena za neki odmor i ma šta god se desi, imaju svoje omiljeno mesto gde mogu da odmore dušu. Duša se odmara na svojstven način, svako ima svoje viđenje relaksacije, a kad odete u klub i vidite na jednom mestu skup umornih duša, znate kako se one odmaraju. Igranjem, muzikom i dobrim vi-džejingom, to je način kako Beograđani ostaju živi u ovom prebrzom gradu kad se mnogima zavrti u glavi. Ukus je toliko dobar da ćete tražiti recept, a jedan od glavnih sastojaka će ove sezone sigurno biti Šećer.

 

Uz tekst je korišćena arhiva fotografija sa zatvaranja kluba Šećer 2014. godine.

Photo by Neda Mojsilović


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :