U susret Danu Afrike: Besplatan koncert benda SO SABI

Datum objave:18.05.2015

Pročitano:4574 puta

Datum održavanja: 20.05.2015

Lokacija: Dom kulture Studentski grad, Beograd

Povodom Dana Afrike, So Sabi, bend koji izvodi muziku inspirisanu izvornim afričkim ritmom, će održati besplatan koncert u sredu 20. maja u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad, koji se nalazi u kompleksu Studenjaka gde živi veliki broj studenata i postdiplomaca iz afričkih zemalja.
 

U susret Danu Afrike: Koncert benda SO SABI | DKSG | Beograd | 2015

 

SO SABI bend je nastao 1999. godine i u početku je to bio akustični sastav koji je negovao izvornu afričku muziku iz Gvineje, Zelenortskih ostrva, Senegala i okolnih zemalja, dakle etničke udaraljke i višeglasno pevanje tradicionalnih napeva različitih plemena. Razvoj grupe je tekao slično istorijskom razvoju muzike u zapadnoj Africi. Repertoar je proširen Albertovim autorskim etno-pop kompozicijama, obrađene su neke pesme drugih afričkih autora (pre svega Cesarie Evore), tako je nastala osnova današnjeg repertoara koji je prilagođen široj publici.

Članovi benda su Raul Alberto Dias - vokal i đembe, Ljiljana Radovanović – vokal, Atila Visi – klavijatura, Daniel Jovanović – klavijatura, Goran Petrović – bubnjevi, Saša Đokić – bas i Mladen Vardić – gitara.

Ovim koncertom So Sabi obeležava pedesetijednu godinu od izglasavanja rezolucije organizacija afričkog jedinstva, kojom su 1963. godine 32 nezavisne afričke zemlje napravile prvi korak u povezivanju afričkih zemalja, nakon talasa dekolonizacije koji je zahvatio kontinent početkom 60-tih godina 20. veka.

U susret Danu Afrike koji se, od tada, u državama potpisnicama Rezolucije proslavlja kao nacionalni praznik 25. maja, koncertom benda So Sabi posetioci i studenti beogradskih univerziteta iz Srbije i inostranstva, pre svega oni koji žive u Studentskom gradu na Novom Beogradu, imaće priliku da ovaj praznik proslave pet dana ranije u Domu kulture Studentski grad.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :