U prolazu: Nova autorska rock scena Srbije!

Datum objave:23.06.2017

Pročitano:3042 puta

By:Milan B. Popović

U PROLAZU CD SIGL PRVA AUTORSKA / STUDIO FRANC / 2017

 

Od kraja 2015. godine, na užičkoj rokenrol sceni se pojavio bend U prolazu, koji je u kratkom periodu uspeo da ostvari zapažene n

astupe i snimi prvi singl, ovekovečen video zapisom, koji je objavljen u aprilu ove godine.

Singl pod nazivom „Prva autorska“, snimljen je u užičkom Studiju „Franc“. Binu su delili sa bendovima Brat, Eastock, Isptini rock, Rambo Amadeus, Pogon Bgd, Trnje a 30. juna je najavljena svirka sa beogradskim pank bendom Jorgovani i užičkim hardkor bendom Brat u Gradskom kulturnom centru u Užicu s početkom u 21 h.

 U naizgled minimalnih dve minute i 44 sekundi trajanja ovog singla PRVA AUTORSKA, može se prepoznati i očekivati od sastava U PROLAZU, u budućnosti može biti nešto efektno, novo i originalno. Ono što je sasvim sigurno, oni i sada, na početku svoje karijere, lirički, tekstualno, obećavaju dosta toga, i sada već se vidi jasan potencijal, i to se mora i privatno i javno naglasiti i podcrtati.

Iskreno verujem da će ritam sekcija, uostalom komletan koncept i nastup biti, vremenom, nešto što će ih izdvojiti iz mase bendova, što u njihovom geografskom koordinatnom sistemu, što na srpskoj sceni, a vremenom...jer za njih to vreme tek dolazi – i u ex- Jugoslovenskom regionu.

Što se mene tiče, uvek ću podržavati mlade rokenrol bendove- koji u vremenu brutalnih dobronamernika- uspevaju da drže gitare, palice, trzalice i mikrofon, odlučujući da idu linijom težeg otpora. Oni će uspeti na kraju, u to sam ubeđen! Želim i verujem da će bend naziva U PROLAZU ostaviti dublji i dugovečniji trag na muzičkoj mapi Srbije!


 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :