TYPEWRITER: Brutalno i surovo? Što da ne!

Datum objave:13.10.2016

Pročitano:3146 puta

By:Milan B. Popović

TYPEWRITER CD SINGL TYPEWRITER / SAMOSTALNO IZDANJE

Po rečima Miloša Antića, bend TYPEWRITER dolazi iz grada Majdanpeka (čuvenom i po zlatu) koji po njegovim rečima sada izumire, ali on kao vokal i gitarista benda, zajedno sa Miroslavom Durlićem za setom bubnjeva, Urošem Golubovićem na bas gitari i Mladenom Jankovićem kao glavnim vokalom, pokušava da grad oživi, uzdigne i postavi na prave, zdrave i jake noge.

 

TYPEWRITER CD SINGL TYPEWRITER / SAMOSTALNO IZDANJE

Posle zajedničkog sviranja u lokalnom bendu DEMOSCREAM, Miroslav i Miloš su odlučili da napuste bend da bi oformili drugačiji bend sa progresivnijim zvukom, projekat pod imenom TYPEWRITER. Tadašnji Typewriter je mahom bio zasnovan na tvrdim riffovima i bio je instrumentalnog tipa od samog početka. U međuvremenu su Miroslav i Miloš pitali još dva bivša člana Demoscream benda da im se pridruže, ali sa obzirom da je rezultat bio nezadovoljavajući, počeli su da sviraju sa Urošem sa kojim su nastavili kao instrumentalni bend. Kasnije je Miloš počeo da peva . U januaru 2016. godine, Miroslav, Uroš i Miloš su odlučili da naprave novi bend sa drugačijim vizuelnim identitetom i totalno drugačijim muzičkim pravcem, uz stari naziv TYPEWRITER. Nakon toga, pozvali su Mladena da im se pridruži kao glavni vokal.

Typewriter je Alternativ metal bend koji zalazi u moderni pravac muzike, pun snažnih rifova i prijatnih melodija. Neobičnih, jakih, snažnih i brutalnih melodija. Brzi ritmovi krase pesme baš kao i tvrd zvuk bas gitare. Tekstovi su raznovrsni. Počevši od slobodnog duha, kome je ceo bend sklon, tekstovi imaju mahom socijalnu tematiku. Od klasičnih priča o politici, kroz vizualno opisivanje seksualnIh problema, problema sa narkoticima, do samog očuvanja planete zemlje. Bend je trenutno u procesu vežbanja pesama za album koji će se snimati krajem godine. Pre toga će se na internetu pojaviti EP, koji će slusaocima približiti zvuk benda Typewriter. A u međuvremenu kako pre, tako i posle izdavanja albuma, planiraju dosta koncerata, mahom promotivnih, na kojima će predstavljati svoj materijal. 


Promotivni materijal koji je bend TYPERWRITER pustio u etar jeste onaj prepoznatljivi garažni a la Metallica zvuk, i uz još malo probnih brušenja zvuka i stapanja sa vokalom, itekako njihov potencijalni materijal može skrenuti pažnju i većoj grupi slušalačkog auditorijuma.


Uvek navijam i dajem podršku mladim bendovima na startu karijere poput ovog, da se izbruse , stasaju, osnaže, razmahnu i opstanu na ovom uzburkanom muzičkom nebu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :