Turneja preživljavanja: Atheist Rap kreće na evropsku turneju

Datum objave:27.09.2016

Pročitano:4537 puta

By:Zlatko Bardun

Pank rok grupa Atheist Rap iz Novog Sada je objavila spisak datuma i klubova u kojima će nastupiti na predstojećoj evropskoj turneji. Na turneji pod nazivom „Turneja preživljavanja“ (Survive tour) novosadski pankeri će odsvirati 12 koncerata za ukupno 16 dana koliko je predviđeno da turneja traje.

 

Atheist Rap


Ta turneja počinje nastupom u Beču, u klubu „das Bach“ 30. septembra. Zatim sledi 10 koncerata u nemačkim gradovima, dok će poslednji nastup biti u Češkoj, u Pragu 15.oktobra. Prošle godine Ateisti su bili na turneji po Nemačkoj tokom koje su odsvirali 10 koncerata i učestvovali na dva muzička festivala. Tada su se uverili da jezička barijera ne predstavlja problem, odnosno da publika prepoznaje energiju koju bend emituje sa bine. Pošto su koncerti bili vrlo dobro posećeni usledio je odmah poziv nemačkih koncertnih promotera za nove nastupe.


Međutim, bend je odlučio da se prvo posveti radu na novom studijskom albumu, koji je u međuvremenu objavljen pod nazivom „Uberlauf“. Iza ovog izdanja stala je beogradska kuća „Lampshade media“ u digitalnom formatu i na CD-u i hrvatski izdavač „PDV records“ na vinilu.

 

Evropska turneja Atheist Rap


Posle evropske turneje sledi još nastupa u regionu, tako da će Atheist Rap svoj veliki zagrebački koncert održati u „Tvornici kulture“ 29.10. U Sloveniji će gostovati krajem novembra gde će svirati u kultnom ljubljanskom „Orto baru“ i u Kočevju, a potm slede dva nastupa u Srbiji gde će nastupiti u Vršcu i u Bačkoj Palanci.


Ovo su do sada objavljeni datumi:
30.09. Wien – das Bach
01.10. Munich – kafe Marat
02.10. Freiburg - White rabbit
03.10. Ulm - Beteigeuze
06.10. Leipzig - Manfred
07.10. Troisdorf - Jugendkulturecafe
08.10. Hamburg - Menschenzoo
11.10. Potsdam - la Datscha
12.10. Hannover - Kulturzentrum Faust Mephisto
13.10. Ludwigsburg - Rocknroll bar
14.10. Schwabish Gmund - Esperanza
15.10. Praha - Klubovna
29.10. Zagreb - Tvornica kulture
24.11. Ljubljana - Orto bar
26.11. Kočevje – KCK (Kulturni center Kočevje)
03.12. Vršac – Dom omladine
17.12. Bačka Palanka – Old Cellar pub


Uskoro će ovaj spisak biti dopunjen i ostalim potvrđenim datumima nastupa. "Turneju preživljavanja" bend će realizovati uz podršku svojih prijatelja iz brenda Converse sa kojima imaju višegodišnju uspešnu saradnju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :