Devet 2020

TURISTI: Novi muzički poduhvat starog znanca regionalne rokenrol scene

Datum objave:22.10.2017

Pročitano:1210 puta

Lokacija: Beograd

Turisti su ON! Svi ga znate...

 

Boško Mijušković - Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, ritam sekcija supergrupe Škrtice, oživeo je TURISTE!

Osim šrto je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze... baš kao i turisti na proputovanju.

 

Bosko Mijuskovic

Foto: Marija Strajnić

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom... čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojo će svaki slušalac želeti da se vrati. Opet. I opet. I opet...

Turisti se sa svetom upoznaju debi singlom ,,Levo ili desno".
A svet će Turiste moći da upozna na zajedničkom koncertu, koji će održati sa grupom Ti 9. decembra u Domu omladine Beograda.

TURISTI ZAPOČINJU SVOJE UZBUDLJIVO PUTOVANJE.

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :