TROBECOVE KRUŠNE PEĆI: Legendarni avangardni sastav dolazi u Beograd!

Datum objave:12.03.2015

Pročitano:4173 puta

Datum održavanja: 14.03.2015

Lokacija: KC Grad, Beograd

Legendarni avangardni sastav Trobecove krušne peći 14. marta dolazi u KC Grad i donosi nam najbolje iz svoje tridesetogodišnje karijere!

 

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI: Legendarni avangardni sastav dolazi u Beograd! | KC Grad | 2015

Grupa Trobecove krušne peći, nazvana po najpoznatijem slovenskom serijskom ubici, bila je jedna od najboljih ex-Yu alternativnih bendova osamdesetih godina sa teritorije Hrvatske, ali i jedna od najbolje čuvanih tajni, pre svega zbog nemogućnosti izdavanja albuma. Trobeci su svirali avangardni post punk specifične crnohumorne poetike, i njihovi eksplozivni nastupi su često bili na tankoj liniji između performansa i ekscesa.


Bend je osnovan 1981. godine. Marginalnom muzikom i grotesknim nastupima izdvojio se kao alternativa novom talasu koji je vladao mainstream scenom.Tih ’80-tih godina su bili u ilegali, bez podrške medija i izdavačkih kuća, ali su bili miljenici velikog broja ljudi sa stavom, koji su ih redovno pratili i podržavali.

 

TROBECOVE KRUŠNE PEĆI: Legendarni avangardni sastav dolazi u Beograd! | KC Grad | 2015


Danas, 30 godina kasnije, Trobecove krušne peći su se ponovo okupile, a kako kaže publika koja je bila u prilici da vidi neki od njihovih nastupa u poslednjih godinu dana, tvrdi da su Trobeci jednako sveži, intrigantni, bizarni i drski. Trobeci su 2013. godine objavili box set ,,S mukom žvaču trubadurov vrat” na kojem se nalazi kompletan opus benda od 1981 – 1987. godine. Sastoji se od duplog vinila sa remasterizovanim materijalom i dva CD-a.


Publika KC Grada biće u prilici uživo da čuje kompletan materijal sa pomenutog izdanja, i da se uveri zašto su Trobeci i danas jedan od najintrigantnijih bendova u regionu!


Cena karte 500 rsd

www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :