Barutana klub Beograd

Trio Look @ Susan: Koncert britanske muzike za flautu, violu i harfu!

Datum objave:02.05.2015

Pročitano:5269 puta

Datum održavanja: 06.05.2015

Lokacija: Studntski kulturni centar - SKC, Beograd

U sredu 6. maja u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu nastupiće Trio Look @ Susan s početkom u 20 časova. Ovim koncertom će se ujedno i zatvoriti 14. Međunarodni festival harfe u Beogradu. Program čini muzika za violu, flautu i harfu britanskih autora a većina kompozicija će biti premijerno izvedena pred srpskom publikom.

 

Trio Look @ Susan: Koncert britanske muzike za flautu, violu i harfu!

 

Trio Look @ Susan formiran je 2014. godine a čine ga harfistkinja Mina Marinković, flautista Aleksandar Jovan Krstić i violista Rastko Popović. Trio beleži uspešne koncerte u sali Dečijeg kulturnog centru u Beogradu, Muzičkoj školi Stanković, Sali gimnazije Takovski ustanak u Gornjem Milanovcu, Muzičkom paviljonu Cvijeta Zuzorić u okviru festivala Kult kao i na 13. Međunarodnom festivalu harfe u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

 

Nakon uspešne serije koncerata sa Francuskom muzikom za flautu, violu i harfu trio je za koncerte u 2015. godini pripremio Britansku muziku za violu, flautu i harfu. U pitanju je atraktivan program sa delima značajnih kompozitora XX veka. Pored Elegiac trija Arnolda Baksa koji je jedan od stubova repertoara za ovaj sastav, publika u Studenstkom kulturnom centru imaće priliku da po prvi put čuje dela Vilijama Matijasa i Džonatana Lojda, kao i originalni aranžman Britnove kompozicije Lachrymae koji je za violu i harfu priredila Mina Marinković.

 

Međunarodni festival harfe u Beogradu organizuje Udruženja harfista i prijatelja harfe Srbije a realizuje se zahvaljujući velikom entuzijazmu glavnih organizatora Dijane Sretenović, Ivane Pavlović, Milene Stanišić i Ljiljane Nestorovske.

 

Ulaz na koncert je slobodan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :