Tricky: Legendarni trip-hop muzičar i producent održaće koncert 26. januara u Beogradu!

Datum objave:06.12.2015

Pročitano:6228 puta

Datum održavanja: 26.01.2016

By:Aleksandar Arežina

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 26. januara (21:00) u prostoru "Depo" u Beogradu umesto u prvobitno najavljenoj "Amerikani" Doma omladine.

 

Tricky: Publika seli legendarnog muzičara i producenta u Depo! | Depo Magacin Beograd 2016

Trikijev nastup biće svojevrsna svetska ekskluziva - Beograd je na samom početku turneje na kojoj će predstavljati svoj novi album "Skilled Mechanics", koji izlazi 22. januara 2016. godine!

"Ranije sam smatrao da je dovoljno da izađeš pred ljude i zabavljaš ih, bez nekih velikih očekivanja. Međutim, poslednjih godina shvatio sam koliko mi toga pruža publika (na koncertima). To je nešto što me zadivljuje", kaže Triki pred dolazak u Beograd.

Predstojeći album "Skilled Mechanics" najavljen je odnedavno singlovima “Beijing To Berlin”, na kome sarađuje sa kineskom reperkom Ivy, i potom "Diving Away" (obrada “Porpoise Head” benda Porno For Pyros).“Naziv albuma dolazi od dokumentarca o špijunaži. U njemu je agent C.I.A. pričao o ubicama koje su Sjedinjene Države slale u inostranstvo da pokrenu revolucije i obore vlade. Nazvao ih je 'veštim mehaničarima' (‘skilled mechanics’). Ime je tako mračno i cinično da sam se primio na njega", objašnjava Triki.Specifičnost novog materijala je to što je Triki uglavnom preuzeo dužnost glavnog vokala - a tu praksu je uveo tek na prethodnom albumu “Adrian Thaws” (2014) - i što su mu u 13 pesama "Skilled Mechanics" glavni saradnici stalni koncertni bubnjar Luke Harris (ovog puta i kao pevač) i DJ Milo (saradnik još s kraja 80tih iz vremena ekipe The Wild Bunch).

Na globalnoj muzičkoj sceni Tricky se kao važno ime nametnuo pre dve decenije debi albumom “Maxinquaye”, sa koga su hit ovi bili "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome", "Black Steel"...Nakon godina stažiranja kao saradnik Massive Attacka, deo The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje Trikija pretvorilo u svetsku zvezdu, a trip hop učinilo uzbudljivim novim zvukom na sceni.

Trickyjeva tadašnja saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je u narednih dvadeset godina Triki sarađivao i sa Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper...

Uz sva lutanja, uspone i padove, Adrian Thaws uspeo je ostati jedan od najcenjenijih i najinovativnijih muzičara današnjice koji bez problema okreće novu stranicu u životu, a "Skilled Mechanics" projekt je njegovo novo veliko poglavlje.

"Muzika nema gospodara. Muzika je slobodna. Ja ne stvaram muziku, muzika stvara mene. Sve što imam došlo mi je preko muzike...", kaže Triki.

 

http://www.eventim.rs/rs/


https://www.facebook.com/events/1725607777662343/www.trickysite.com

 

www.longplay.rs


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Ime i Prezime
13.01.2016 09:50
Premesteno u DEPO MAGACIN


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :