Tribina u KC GRADu: Šta se to, dođavola, dogodilo sa radio-stanicama u Srbiji?

Datum objave:22.02.2016

Pročitano:5120 puta

Datum održavanja: 23.02.2016

Lokacija: KC GRAD, Beograd

Gradska knjižnica, 23.februar od 20h
Tema: DANI RADIJA

Učestvuju:

 

- Ana Martinoli, profesorka na FDU i autorka knjige "Kako se pravi dobar radio"
- Ivan Lončarević, radio novinar i autor emisije "POP depresija"
- Marko Miletić, član Kontekst kolektiva i urednik portala "Mašina"
- Nebojša Krivokuća, dramaturg, radio autor i autor bloga "Prešlicavanje"

 

Tribina u Kc Gradu: Šta se to, dođavola, dogodilo sa radio-stanicama u Srbiji?

Šta se to, dođavola, dogodilo sa radio-stanicama u Srbiji? Nesumnjivo je da u današnje vreme lako dostupnih informacija i brzog povezivanja preko interneta i društvenih mreža radio teško da može da igra onu davnu edukativnu (60-te), ili nešto svežiju informativnu i mobilizatorsku ulogu (90-te godine). Ipak, naglo gašenje ili urušavanje gotovo svih kvalitetnijih radio stanica, postepeno nestajanje poznatih glasova i emisija iz etra, procesi privatizacije medija koji ostavljaju otvoren prostor za razmišljanje da li su uopšte bili i potrebni, muzička uravnilovka u kojoj ne ostaje mesta za bilo kakav manje komercijalan zvuk - sve to teško može da prođe nezapaženo, a provocira i niz pitanja o prirodi ove iznenadne katastrofe koja je zadesila radio-stanice u Srbiji. Uprkos pomenutim ogradama, ta katastrofa nikako nije bila prirodna, a sigurno se moglo svašta preduzeti da nas zaobiđe.

Jesu li Danija radija nepovratno prošli? Možemo li se nekako boriti da opet imamo kvalitetan, provokativan i uzbudljiv radio?

Sa gostima februarskog izdanja "Gradske knjižnice" ispitaćemo uzroke ovakvog žalosnog stanja, kao i neke moguće vidove borbe za novo lice radija.

Moderatori: Bojan Marjanović i Tijana Spasić


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :