Tribina - Šta je pozorište za mlade?

Datum objave:22.04.2019

Pročitano:1584 puta

Datum održavanja: 23.04.2019

Lokacija: Beograd

U Beogradu će se 23. aprila, kao uvod u predstojeći FISTIĆ festival za decu, održati tribina na temu »Ko su mladi u pozorištu i šta je pozorište za mlade». Tribina se održava u kulturnom centru Baraka sa početkom u 18h.

 


Učesnici druge tribine koja obrađuje teme vezane za dečije pozorište su: Irena Ristić, vanredna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, psihološkinja, pozorišna rediteljka, inicijator umetničkog udruženja Hop.la!, Tijana Grumić, pozorišna dramaturškinja i Nikola Zavišić, dramaturg, pozorišni reditelj, osnivač umetničke grupe Radio.Nica. Tribinu će moderirati Tatjana Nikolić, doktorantkinja i saradnica na Fakultetu dramskih umetnosti.


U okviru druge tribine biće reči o procesu nastanka dramskog dela - od ideje do inscenacije i komunikacije sa mladima, novim pozorišnim praksama i tendencijama kao i kreativnim pristupima u procesu oblikovanja umetničkog dela koje komunicira sa mladima. Još jedno bitno pitanje koje će biti pokrenuto je i koje su to teme za koje su zainteresovane mlađe generacije i kako autori koji učestvuju u procesu nastanka pozorišnog dela pristupaju tim temama. Na tribini će profesionalci govoriti o drugim profesionalcima koji stvaraju u ovoj oblasti, uslovima rada i preprekama sa kojima se suočavaju.


Ova tribina je samo uvod u ovogodišnje izdanje lutkarskog festivala za decu FISTIĆ, koji se već četvrtu godinu za redom održava u organizaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Festival FISTIĆ se održava u Pozorištu lutaka «Pinokio» na Novom Beogradu, u periodu od 12. do 14. maja.

 

FACEBOOK EVENT


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :