Treći Terminal Music & Arts Festival 29. i 30. juna u Somboru

Datum objave:20.06.2018

Pročitano:1013 puta

Datum održavanja: 29.06.2018 - 30.06.2018

III. po redu Terminal Music & Arts Festival 2018. održava se 29. i 30. juna u Somboru.


Priču nastavljamo gde smo je i započeli - promovisanjem novih trendova u umetnosti i muzici, predstavljenjem jedinstvenih lokalnih i svetskih izvođača koji prelaze žanrovske granice, raznovrsnim programom u prelepom ambijentu grada i uz autentičnu energiju posetilaca, umetnika i svih učesnika festivala!


Terminal se i lokacijom vraća na mesto svog početka - u renoviranom prostoru letnje scene „Kabare“, 1.000 posetilaca će imati priliku da uživo doživi muziku izraelskog jazz velikana Avishai Cohen-a sa svojim novim projektom “1970”, detroitske funk ikone i ranijeg člana kultnog “ Funkadelic” benda - Amp Fiddler-a, koji nastupati zajedno sa basistom Stuart Zender-om, nekadašnjim članom benda “Jamiroquai”.

 


Drugo veče Terminala obojiće muzika Aleksandre Dende – naše jazz umetnice iz NYC, jedan od najpoznatijih austrijskih bendova “Sofa Surfers”, čiji trip hop zvuk mnogi porede sa svetski poznatim “Massive Atack”, proslaviće 20. godina postojanja, nakon čega će nastupiti electro jazz indie bend iz Budimpešte – Žagar. Drugi dan festivala svi posetioci će moći da prisustvuju i dnevnom koncertu u prirodnom ambijentu cafe De Sola, gde će nastupati Technoir – psihodeličnim soul, jazz duom iz Milana.

 


Nastavak muzičkog programa, kao i prethodne godine, održava se obe večeri na late night stage-u na kanalu u prirodi u prelepom ambijentu café De Sol-a, gde nastupaju live performer, producenti I DJ Chtistian Loefler – predstavnik berlinske elektro scene, Chancha Via Circuito iz Buenos Airesa, i Marko Milosavljević – jedan od najpopularnijih DJ-eva na ovim prostorima, kao I specijalno iznenađenje dvojac Hermano Bosque koji dolazi direktno iz Tuluma – Mexico.

 


Art Terminal će ove godine imati umetničke izložbe na 2 lokacije u centru grada, gde će svoje radove izložiti predstavnici domaće, rumunske i francuske art scene Mića Stajčić, Nikola Kolja Božović, Branislav Nikolić, Predrag Popara, Laurian Popa, Andrei Tudoran, Petrica Stefan, Beniamin Popescu i drugi.

 

Terminal Music & Arts Festival istrajava u viziji da razvija i promoviše umetnost, kulturu, kreativnost, stvara spone između posetilaca i izvođača, podstiče inspiraciju, avanturu … I ove godine, svi posetioci mogu da posete i umetničke izložbe slika, projekcije filmova na otvorenom, dnevne jamm session-a i tribine, muzičke i likovne radionice.


Karte se mogu kupiti po ceni od 600 RSD do 1.700 RSD na svim prodajnim mestima gigstixa, eventima I ddticketsa. Više informacija o festivalu nađite na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :