Treći Hand Made Festival u nedelju u Dorćol Platzu

Datum objave:21.04.2017

Pročitano:3316 puta

Datum održavanja: 23.04.2017

By:Dunja Babović

Lokacija: Dorćol Platz

U nedelju, 23. aprila od 12 do 20h u prostoru Dorćol Platza biće organizovan treći po redu Hand Made festival. Festival je namenjen svim kreativnim stvaraocima, proizvođačima malih i velikih predmeta koji su napravljeni ručno, a poseban akcenat će biti i na kreativnim radionicama.

 

Hand Made festival - Dorćol Platz


Ovo je prilika da posetioci kupe nešto autentično sebi ili nekoj dragoj osobi i da vide kako se razvijaju handmade trendovi u Beogradu, koje proslavljamo zbog njihove jedinstvenosti i različitosti u moru tržnih centara i firmirane robe.


Akcenat trećeg Hand Made Festivala će biti i na radionicama, jer želimo da podsetimo ljude koliko toga mogu da naprave sopstvenim rukama.

 

Posetioci mogu da se oprobaju u pravljenju nakita, izradi keramike, stiro štampi, tkanju, izradi dekupaž i šabi šik predmeta, kao i u mnogim drugim zanatima, a roditelji mogu da dovedu svoje najmlađe da se oprobaju u izradi keramike i pravljenju origamija - figurica od papira i crtanju po majicama. Obavezno je prijavljivanje na adresu handmadedorcolplatz@gmail.com. Sve radionice su besplatne.

Raspored radionica:

12-13h Kreativna radionica pravljenja origamija za decu, Kulturni centar Baza Crna Ovca

Jeste li već čuli za legendu o hiljadu ždralova? Na ovoj jednočasovnoj radionici, pričaćemo o japanskoj kulturi, o tome zašto su i koliko važni ždralovi i želje i potrudićemo se da naučimo osnove origamija - tehnike pravljenja figurica od papira. Cilj radionice je podsticanje mašte, kreativnosti i koncentracije, ali i učenje o novim kulturama, kroz igru. Za uzrast od 5 do 10 godina.

13-15h Dekupaž i šabi šik radionica, Umetnička škola "Đuro Salaj"

Stara tehnika ukrašavanja predmeta od drveta, stakla, keramike i metala motivima sa salveta, novinskog papira, fotografija...Probudite svoju kreativnost! Priprema površine za lepljenje salveta, odabir i priprema motiva, lepljenje na predmetu i lakiranje celog rada. Nakon upoznavanja osnova dekupaž tehnike, učesnicima će biti prikazana i šabi šik tehnika- imitacija starog i pohabanog nameštaja. Tehnika će biti primenjena na drvenim podmetačima. Upotrebne predmete na kojima se radi, zaintersovani učesnici mogu da ponesu sa sobom.

14-16h Radionica stiro štampe, Kvartum, neformalno udruženje kreativaca

Ako ste mislili da je u pitanju slovna greška - prevarili ste se. U pitanju je inovativna tehnika štampe gde se na tekstilu štampa pečatima od stiropora. Nije potrebno nikakvo prethodno obrazovanje niti iskustvo. Dobrodošli su svi od 7 do 77. Kapacitet je do 10 učesnika.

15-16h Radionica izrade nakita, Bejzikdizajn

Radionica podrazumeva pravljenje nakita od cd-a, a zatim bojenje akrilnim bojama. Učesnici nose sa sobom ono što su napravili. Ono što zainteresovani mogu da očekuju je super kul unikatan komad nakita, kao i nova tehnika recikliranja materijala koju će moći kasnije i sami da primenjuju i prave razne aksesoare.

16-17h Kreativna radionica vajanja glinom za decu, Mala škola umetnosti Div Art

Vajaćemo male unikatne forme od gline, tehnikom ručnog građenja. Radionica je kreativna, taktilna i inspirativna. Nije potrebno predznanje, dobrodošli su svi koji vole da se igraju i stvaraju. Za uzrast od 5 do 12 godina.

16-18h Oseti glinu, Umetnička škola "Đuro Salaj"

Rad sa glinom značajan je za razvoj ličnosti, koristi se u terapeutske svrhe, ali i doprinosi kreativnom izražavanju, uz konkretne praktične koristi. Tema radionice: Upoznavanje sa glinom, priprema gline za rad, prikaz kako se pravilno mesi i oblikuje glina, kao i zašto je to bitno u procesu izrade predmeta od keramike. Učesnici će imati dovoljno vremena da se zabave glinom i oprobaju u pravljenju željenog predmeta.

17-18h Crtanje po majicama za decu, Bejzik Dizajn

Deca mogu da očekuju puno zabave i razvijanje kreativnosti i mašte, kao i unikatne kul stvari koje su sami napravili. Svako neka ponese majicu (svetla, najbolje bela). Nije bitan talenat, samo je bitna volja da se nauči nešto novo!

17-20h Radionica ručnog tkanja, Udruženje unikatnog ručnog tkanja "Izvorje"

Osnovni cilj je približavanje ručnog stvaralaštva, ovom slučaju tkanja savremenom čoveku. Na radionici će biti predstavljen rad na tzv. drvenom konjiću sa različitim tehnikama tkanja - tkanica, kružni pojas tzv. učkur i mnogo toga drugog.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :