Barutana klub Beograd

TranzArt

Datum objave:24.07.2008

Pročitano:3825 puta

By:DOB

Kultura i njena društveno-socijalna i politička uloga: na koji način se ostvaruje, šta menja, kakav uticaj ima na živote svih nas, ko su njeni kreatori, a kome je namenjena... „TranzArt" je TV emisija koja objašnjava kako kultura može da unapredi društvenu zajednicu. Svaka emisija traje oko 30 minuta.
TV emisije „TranzArt" zajednički su projekat „Bug Communication" i Fonda B92 koji finansira Evropska unija kroz medijski fond — program za profesionalni razvoj medija u Srbiji.Subota, 26. jul u 19.00: „TranzArt"
„Slobodna zona I i II"
Na koji način filmovi koje prikazuje „Slobodna zona" mogu da otvore put za tolerantno i konstruktivno suočavanje sa različitim pogledima na svet, zašto se strah od novog i inostranog tako teško prevazilazi, koliko je jasan umetnički angažman presudan u kreiranju kulturnog identiteta i, najzad, da li je neangažovana umetnost, u sredini poput naše — luksuz?

Nedelja, 27. jul u 19.00: „TranzArt"
„Stensili"
Stensili nisu grafiti, već grafički oblik ulične umetnosti zvani street art, koji metaforički najviše liči na virus. Po gradovima u Srbiji poslednjih nekoliko godina postoji nova generacija uglavnom veoma mladih devojaka koje se bave tim oblikom ulične umetnosti. Sve imaju svoju ideologiju, estetiku i prepoznatljiv potpis, čak i onda kad se ne potpisuju.Sreda, 30. jul u 19.00: „TranzArt"
„Pokreni grad"
Nova epizoda emisije „TranzArt" predstaviće projekat „Pokreni grad" grupe građana KIOSK. Ovaj projekat zamišljen je kao inicijativa za unapređenje i podsticanje budućeg razvoja kulturnog i umetničkog života u novim različitim oblastima u Srbiji. S obzirom na to da je prošle godine 19 opština u Srbiji steklo zvaničan status grada, projekat se nastavlja na ovu inicijativu i teži tome da doprinese budućoj promociji novih gradova.
„Blog"
Iako Srbija nema visok rejting Internet kulture u Evropi, činjenica je da je ona rastuća i da se najzanimljiviji oblici medijske slobode pokazuju upravo na Internetu, kao i svuda drugde u svetu. Tema emisije su četiri autorska bloga koji u sebi nose specifičnost srbijanskog realnog i virtuelnog života: Blog B92 — „Queeria" (gej-lezbijska prava), „Urbano zeleno Pančevo" (ekologija), blog Žane Poliakov („Cyberfeminizam") i „Zokster Something" (Undeground Kraljevo). 

Pogledajte više na: http://www.domomladine.org/

 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :