Top 10 traka dua Adriatique po izboru Urban Buga

Datum objave:03.10.2016

Pročitano:4371 puta

Švajcarski di-džej i producentski duo Adriatique čine dva Adriana – Adrian Shala i Adrian Schweizer. Njih dvojica funkcionišu kao yin i yang – “crni” Adrian je naklonjeniji studiju i producentskom radu i voli nešto mračnije bitove karakteristične za detoritski techno, dok “plavi” Adrian preferira deep house melodije i svoje mesto nalazi pre svega za miks pultom.

 

Adriatique

Njihov zvuk balanasira na granici zavodljivog i energičnog, a njihove trake su mešavina deep house i tech house elemenata i kao takve osvojile su srca publike širom sveta. U susret njihovom premijernom nastupu pred beogradskom publikom, na Raveolution žurci 7. oktobra u Hangaru Luke Beograd, izabrali smo top 10 traka koje su izašle iz studija dua Adriatique.

Adriatique – Rolling StoneNismo ostali ravnodušni na mistične i mračne zarazne bitove iz trake Rolling Stone koja se našla na njihovom EP-ju Midnight Walking koji je izdat za Culprit etiketu početkom 2014. godine.

Stephan Bodzin & Marc Romboy – Atlas (Adriatique Remix)Adriatique su čuvenu numeru remiskovali povodom njene desetogodišnjice. Ono što je karakteristično jeste za ovaj remiks jeste što ima malo tvrđi zvuk nego što dvojica Adriana inače preferiraju u svojim trakama.

Adriatique – Jekaterinburg

 


Još jedna friška traka koju potpisuje ovaj duo, a koja se našla na specijalnoj kompilaciji povodom desetogodišnjice Dynamic etikete (za koju Adriatique inače izdaje). Iako nosi ime po ruskom gradu nismo sigurni da li su inspiraciju pronašli upravo u njemu. Inače, traka uopšte nije pravljena za 10 years of Diynamic, već se našla u pravo vreme na pravom mestu. Nama je zanimljijva zato što u njenom ritmu ne mora da se uživa isključivo u klubu, već je možete slušati i kod kuće.

Adriatique – Space Knights

 


Pa kome se ovo ne sviđa?! Singl izdat na Cityfox etiketi 2014. godine bio je hit koji je našao mesto ne samo na top listima, već i u setovima mnogih di-džejeva širom sveta. Magija ove trake je upravo u tom hipnotišućem deep zvuku koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Chris Isaac – Wicked Game (Adriatique & Thyladomid Edit)

 


Adriatique su se 2012. godine poigrali sa evergreen klasikom Chrisa Isaaca, čuvenom pesmom Wicked Game. Zahvaljujući njima Wicked Game je dobio deep house prizvuk, odnosno klasičan Adriatique pečat.


Adriatique – Aint Nobody

 


U pitanju je naslovna traka sa EP-ja koji je izdat 2012. godine na Hive Audio etiketi. Trakom dominiraju old school house bitovi sa jakim synthovima, dubokim vokalima i bass linijama, zbog čega je našla mesto među našim omiljenim trakama ovog dua.

Adriatique – Catch the light

 


Ova traka našla se na Diynamic Neon Nights – Sampler part 2 kompilaciji i donosi groovy, deep i sexy zvuk. Adriatique se poprilično poigrao sa zvucima i elementima zbog čega će vam se melodija lako zaglaviti u ušima i terati vas da đuskate na danceflooru.

Adriatique – Rollox

 


Naslovna traka sa EP-ja koji je 2014. godine izašao na Diynamic etiketi donosi zategnuti tech zvuk sa mračnim vokalima i jakim synthovima koji stvaraju enegičnu atmosferu. Nema sumnje da je ovim EP-jem Adriatique dokazao da sa sakim novim izdanjem redefiniše moderan house zvuk.

 

WhoMadeWho – Dreams (Adriatique Remix)

 Da budemo iskreni remiks ove pesme koji je uradio Adriatique nam se više sviđa nego original. Dali su joj malo mračniji i brži, atmosferični tempo, a našla se na etiketi Fayer sa još tri remiksa iste pesme koje su uradili drugi izvođači.


Adriatique - En Route

 


Ova traka se ubraja u rane radove Adriatique dua jer je izdata još 2010. godine. Pravi dancefloor killer koji vešto balansira između deep i tech-housea, što je rekli bismo zvuk koji je i proslavio ovaj duo.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :