Barutana klub Beograd

TOM VEJTSOV VOJCEK u teatru Le Studio

Datum objave:20.09.2017

Pročitano:2708 puta

Datum održavanja: 22.09.2017

Lokacija: Le Studio

U novom prostoru teatra Le Studio, u petak 22.9. i subotu 23.9. od 20h, vas očekuje, osvežena novom postavom, koncertna predstava "Tom Vejtsov Vojcek".


Ukoliko ste ljubitelj lika i dela čika Tomija, ne biste smeli propustiti spektakl koji su ekipa pozorišta i bend Rain dogs pripremili samo za vas!

 "Vojcek" je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj. Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca.

Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i "oseća".
Zato su se oko Vojceka okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio - kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo. Takva, granična stanja društvene psihologije i individualnog ponašanja o kojima govori Vojcek, pratiće i izvedbenu formu, pa će se ona kretati trasom između koncerta i pozorišne predstave, ali i interakcijom između ovih i svih ostalih elemenata u predstavi.

Više informacija je dostupno na sajtu: www.lestudio.rs


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :