The Toasters: Svetska ska atrakcija za završetak Vračar Rocks koncertne sezone!

Datum objave:21.05.2015

Pročitano:4623 puta

Datum održavanja: 30.05.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Božidarac, Beograd

Koncertna sezona Vračar Rocks festivala završava se u subotu, 30. maja, velikim koncertom svetske ska atrakcije - The Toasters!

 

The Toasters: Svetska ska atrakcija za završetak Vračar Rocks koncertne sezone! | Božidarac

Pioniri ska muzike, čuveni njujorški Toastersi koji će sledeće godine proslaviti zavidnih 35 godina rada, nastupiće naredne subote u Centru za kulturu Božidarac.

 

The Toasters: Svetska ska atrakcija za završetak Vračar Rocks koncertne sezone! | Božidarac

The Toasters su njujorški bend sa najdužim stažom! Najzaslužniji su za rođenje i popularnost ska zvuka u Americi, ali i šire! Iza sebe imaju 14 albuma, nebrojeno singlova, LP izdanja i kompilacija... Skor od više od 4.000 koncerata svrstava ih u koncertno najaktivnije bendove! Pozitivnu energiju već tri i po decenije seju širom planete - sviraju ska na mestima na kojima se pre njih niko nije usuđivao. Zahvaljujući prepoznatljivom zvuku, od strane kalifornijske štampe, dobili su titulu Miles Davis of Ska.

 

The Toasters: Svetska ska atrakcija za završetak Vračar Rocks koncertne sezone! | Božidarac

Beograd se našao na mapi gradova koje će The Toasters, omiljeni ska bend prestoničke publike, posetiti u okviru evropske turneje kojom promovišu singl “House of Soul”, objavljen za sopstvenu etiketu Megalith Records. Zanimljivo je da je omot za pomenuti singl osmislio i realizovao srpski slikar Slavko Krunić.

 

Samostalni referenti | Foto by Aleksandar Zec

Samostalni referenti | Foto by Aleksandar Zec

Da se završnica sezone Vračar Rocks festivala pretvori u ,,ludilo totalno", doprineće grupa Nek' svira ko 'oće i Samostalni referenti koji su u februaru ove godine u Božidarcu održali rođendanski koncert koji će još dugo da se prepričava.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od ​400 dinara dostupne su u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat). Na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, cena ulaznice iznosiće ​500 dinara.

​Do sledeće subote, 30. maja i nastupa grupa The Toasters, Samostalni referenti i Nek' svira ko 'oće za veliko finale sezone Vračar Rocks festivala, publika Božidarca biće u prilici da vidi i nastupe supergrupe Škrtice, Dece Loših Muzičara, sastava Raskid 13 i Šajzerbiterlemon u petak, 22. maja, u okviru​ Converse Rubber Tracks Live serijala, kao i prvi prestonički nastup riječke supergrupe Kryn, u subotu, 23. maja. Vodeća regionalna metal atrakcija Kryn nastupiće u društvu bendova Wolfram i Rain Delay, a sva tri benda promovisaće svoja nova izdanja.jo


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :