The Toasters: Koncert ska veterana u Beogradu

Datum objave:19.07.2014

Pročitano:4184 puta

Datum održavanja: 20.07.2014

Lokacija: Klub Povetarac, Beograd

Pioniri ska muzike, njujorški bend The Toasters, nastupiće u Beogradu u nedelju 20. jula u klubu Povetarac od 18 časova. Koncertno poslepodne otvoriće beogradski bend Čikine Bombone. Cena karte je 500 dinara. Bend The Toasters u okviru ove turneje promoviše svoj novi singl pod nazivom “House of soul” objavljen za sopstvenu etiketu Megalith Records. Zanimljivo je da je omot za taj singl uradio srpski slikar Slavko Krunić.

 


The Toasters, njujorški ska bend sa najdužim stažom, najzaslužniji su za rodjenje i popularnost ovog zvuka u Americi. Formirani na istočnom Manhattan-u 1981, izgradili su sebi mesto u istoriji muzike snimivši 14 albuma i nebrojeno singl, LP izdanja i kompilacija. Bend je održao preko neverovatnih 4.000 koncerata širom sveta, svirajući ska gde niko drugi nije pre
njih. 1997 na naslovnoj strani Billboard magazina nazvani su “Njujorškim ska pionirima”.

 

 

Predvodjeni gitaristom i pevačem Robert “Bucket” Hingly-em, osnivačem izdavačke kuće Moon ska records, The Toasters su stvorili sopstveni “East side beat”, začinjen Reggae i Jazz-om, kao i Rock uticajima. Zahvaljujući prepoznatljivom zvuku, od strane Kalifornijske štampe, dobili su epitet “Miles Davis of ska”.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :