The ReAktion na novom albumu sa Majkom Eksterom

Datum objave:05.09.2020

Pročitano:1821 puta

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

The ReAktion je upravo potvrdio izlazak njihovog četvrtog studijskog albuma, koji će snimati krajem godine u UK-u sa producentom Majkom Eksterom , čiji rad je krunisan prestižnom nagradom Grammy.


Ekster je čuven po Black Sabbath albumu „13“ i radu na albumima bendova kao što su Cradle of Filth i Judas Priest, te dugoročnom kreativnom partnerstvu sa Tony Iommiom.

 


Posljednje dve godine, The ReAktion je u okviru turneje u Evropi izvodio pesme sa svog poslednjeg albuma, „What A Day“, a gostovao je najviše u Nemačkoj, Engleskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Rumuniji. Svojim izvedbama i motivima koje koriste u muzici, zadobili su status medija koji prenosi informacije o socijalnim nepravdama na njihovom rodnom kontinentu, Juzna Amerika, osveštavajući publiku širom sveta o tim repetativnim problemima, te ujedno pozivajući na promjenu.

 

U predstojećem radu, od ReAktion možemo očekivati album glasnog zvuka, snažnog ritma, sa izletima u old school zvuk, upakovane Eksterovim dobro znanim veštinama. Bend je nedavno postao kvartet, dobivši novog člana na glavnoj gitari ‒ Benjamina Villaseca.

 


Prema saznanjima na osnovu razgovora sa članovima The ReAktion, bend je uzbuđen i veoma nestrpljiv da otkrije na koji način će se sve ovo odigrati kako u studiju, tako i pri samim nastupima. Ovaj album bi mogao igrati ključnu ulogu u renesansi klasičnog rock-a, što nam je svakako u ovom trenutku potrebno.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :