THE OUTPATIENCE: Hard rock do poslednjeg daha!

Datum objave:25.04.2017

Pročitano:2695 puta

By:Milan B. Popović

THE OUTPATIENCE CD ANXIOUS DISEASE / REALITY ENTERTAINMENT

„The Outpatience“ je američka hard rok grupa formirana u Kaliforniji, sa gitaristom Vest Arkeenom, koji je najpoznatiji po ko-autorstvu na nekoliko „Guns N 'Roses“ pesama. Izdali su samo jedan album, ovaj, „Anxious Disease“. Međutim, grupa je, po objavljivanju CD-a uskoro raspuštena, nakon smrti Arkeena 30. maja 1997. godine, u Los Anđelesu, kao rezultat unosa prekomerne doze droge i alkohola istovremeno.

 

THE OUTPATIENCE CD ANXIOUS DISEASE / REALITY ENTERTAINMENT

Ovaj kultni CD album sadrži –baksuznih na neki način, ali i briljantnih u isto vreme – 13 pesama, od kojih bih izdvojio dve, najemotivnije i najsuptilnije: „L-O-V-E“ kao i „Heart Again“. Njima se svakako može pridodati i kantri rok verzija numere „All The World Is Asleep“.

Nakon što je njegov uspeh kao istaknutog rok tekstopisca postao javan, pisanja i ko-saradnje nekoliko pesama za grupe poput Guns N 'Roses, Brother Cane, Phantom Blue, Asphalt Ballet i Duff McKagan, gitarista Vest Arkeen započeo svoj projekat, „Outpatience“.

Postava benda je: pevač Mike Shotton von Groove, gitarista Joei Lov na Bili Džoel David Lee Roth i Dear Mr. President / Flesh & Blood, basista James Lovu Eddie i David Lee Roth, bubnjar Abe Laboriel Jr. Paul McCartne, i pečat i klavijaturista Greg Buchvalter.

Snimili su svoj debi album pre bolesti i smrti Vest Arkeena. Zapaženi gosti na albumu su: “Guns N 'Roses“ članovi Axl Rose, Slash, Izzi Stradlin i Duff Mc Kagan, kao i gitarista Stiv Stivens. Album je producirao Noel Golden, koji je radio na ostvarenjima kao što su Slash Snakepit, Neurotic Outsiders i Beth Hard Band, u koprodukciji sa Arkeenom. Album je miksovao Duane Baron, čije zasluge uključuju i radovi sa Ozzi Osbourne, Motley Crue i Poison. CD je objavljen u Japanu 1996. godine, ali je West Arkeen pronađen mrtav u svojoj kući u Los Anđelesu.

Njegova kompanija i menadžment izjavili su da je Arkeen bio kod kuće i da se oporavlja od teških opekotina, a da je njegova smrt je rezultat "slučajnog opijata predoziranja."

U 2004. godini, posthumno je dobio izdanje u SAD i Evropi.
Sjajan umetnik koji je prešao svoje granice i mogućnosti!
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :