Klub Barutana Beograd

The Martinez Brothers: Braća čija je misija da sačuvaju house zvuk!

Datum objave:24.12.2016

Pročitano:5050 puta

Datum održavanja: 30.12.2016

By:Marija Joksimović / Izvor: redbull.com

The Martinez Brothers su svoj house zvuk lansirali iz Bronksa i proneli širom sveta, a u poslednjih nekoliko godina njihova popularnost ne da raste nego bukvalno probija krovove.

 

The Martinez Brothers


Od 2011. godine rade rezidenturu u čuvenom klubu DC10 na Ibici, a u godinama koje su usledile čvrsto su zakucali svoj položaj u svetu underground house i techno muzike. Ljubav prema DJ-ingu, što bi se reklo, vuku iz kuće jer je njihov otac jedan od DJ veterana njujorške disco scene i on je taj koji im je preneo strast prema muzici. Kada je u pitanju produkcija, žanrovski njihov stil ostaje house, ali oni vrlo rado sarađuju sa muzičarima iz različitih sfera, na primer sa čuvenim Nileom Rodgersom i hip hoperom Bodega Bamzom. Ova 2016. godina odvela ih je u klubove i na festivale širom Evrope i Amerike, imali su premijeru u Australiji, a u narednoj godini ih čeka i turneja u Aziji. Pretposlednjeg dana ove godine, u petak 30 decembra stižu i u Beograd na Central Dance Event gde planiraju da naprave savršeni ispraćaj ove 2016. godine i uvod u doček Nove, 2017. godine.

 


Uprkos popularnosti, braća Martinez su jako kul momci koji sa obe noge stoje čvrsto na zemlji. A u susret njihovom gostovanju mi vam donosimo tri zanimljivosti o tome kako se slažu kao braća, kako su pokidali već na svom prvom gigu ikada i koji je najgori nastup koji su imali.

Bratstvo zauvek
To što su braća I što su odrasli zajedno daje im blagu prednost u odnosu na ostale dvojce, jer se kapiraju savršeno i među njima nikada nije bilo “zle krvi”.

- Činjenica da smo odrasli zajedno doprinela tome da nemamo obične izazove i prepreke kao drugi dvojci. Mislim, video sam ga golog nekada smo se tuširali zajendo, i logično imamo i mi bratske razmirice, ali izbacimo to iz sebe i idemo dalje - kaže Steve.

- Neslaganje je bio čest problem kod mnogih dua iz 70-ih i 80-ih godina. Eksplodiraju i jednostavno se odluče na solo karijeru. Sa mnom i Steveom je drugačije. Ne mogu da zamislim bilo koga od nas da ima solo karijeru. Mi smo braća! - poručuje Chris.

 

The Martinez Brothers


Pokidali su već na prvom nastupu

S obzirom da su odrasli u Njujorku, u čuvenom klubu Shelter naučili subaš sve što znaju o house muzici, zbog toga je još veće iznenađenje što su baš na tom kultnom mestu imali svoj prvi nastup.


- Naš prvi javni nastup ikada je bio u čuvenom klubu Shelter koji ima legendarni status kada je house muzika u pitanju. Njujorški DJ Dennis Ferrer nas je pozvao da sviramo. Došli smo tamo u četiri ujutru, puštali muziku i to je bilo najneverovatnije iskustvo. DJ Timmy Geisford, koji je svirao iste večeri, je bio naš idol - priča Steve.


- Došli smo u četiri, to je udarno vreme i Timmy je već puštao muziku na gornjem spratu kada smo stigli. Čim smo se spusitili u donji deo i počeli da puštamo bukvalno smo preuzeli njegovu publiku. Nisam mogao da verujem. Bili su u fazonu: "Hej, Tim hoće da se ova soba zatvori, nema nikoga gore." Odlepili smo od uzbuđenja! - priseća se Chris.

 

 

Ima i loših dana... ovaj noći
- Bio je taj jedan nastup u mestu koje se zove Hull u Engleskoj. Ponekad je tamo pravi geto. Ogromni zvučnici su padali na sve strane za vreme našeg seta, a onda su se promoter i obezbeđenje potukli, nisam mogao da verujem. Oni rade u istom klubu, ali bez obzira na to započeli su ozbiljnu tuču i to sve dok smo mi svirali. Mislim da je to jedna od najgorih noći ikada - kaže Chris.

 

Sigurni smo da će nastup u Beogradu biti u onom delu njihovog sećanja gde su najbolje noći i najbolje žurke. Dakle, The Martinez Brothers će beogradskoj publici pokazati šta umeju u petak u Hangaru, a sa njima nastupaju i Andrea Oliva, IDQ, Ilija Djoković i DBDZ. Više o tome na Facebook eventu

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :