The Bonnevilles (Lurgan, Northern Ireland, UK) @ KC Grad

Datum objave:21.03.2018

Pročitano:2446 puta

Datum održavanja: 15.04.2018

Garage/blues duo iz Lurgana, Severna Irska jedan je od najzapaženijih evropskih garažnih rok bendova u Americi. Ne samo što su poslednja dva albuma objavili za Alive Records, verovatno najvažniju garage/blues etiketu na svetu, već su i 2015. svirali dva prestižna festivala The Deep Blues Fest (Clarckdale, Mississippi) i Juniors Juke Joint (Holly Springs, Mississippi) kad je ovaj ili sličan zvuk u pitanju.

 

The Bonnevilles


Formirani su pre 10 godina. Gitarista i pevač Andrew Andy McGibbon Jr. i bubnjar Chris McMullan vrlo brzo i izdaju prvi album, izuzetni „Good Suits & Fightin’ Boots“. Eksplozivna energija i vrlo autentična crta u žanronskom izrazu učinili su da bend ne padne „u zaborav“ kao još jedan od mnogih gitara/bubnjevi sastava tog vremena. The Bonnevilles objavljuju drugi album „Folk Art & The Death Of Electric Jesus“ u novembru 2012. Momci iz Lurgana i dalje sviraju svoju verziju panka, bluza i soula da sve pršti iz zvučnika. To im u periodu koji nailazi obezbeđuje mesto „među izabranima“ na spomenutim Deep Blues i Juniors Juke Joint festivalima 2015. godine.
„The Arrow Pierced My Heart“ iz 2016. je prvi LP za prestižnu kompaniju Alive Records i najbolje izdanje do sada. Bend koji umešno sjedinjuje nasleđe irskog folka sa prvoklasnim delta bluzom ili soul sa pankom, a da sve to zvuči skoro kao jedan potpuno novi žanr znatno je iznad proseka i zaokuplja pažnju, a diskografski ugovor sa uglednom firmom dovodi do većih šansi za koncertnim nastupima i grupa koristi priliku da se predstavi gde god je moguće ciljajući žanrovski profilisane festivale, klubove i agencije.


Novi album „Dirty Photographs“ biće objavljen u martu ove godine za Alive Records. Prve kritike nagoveštavaju da se radi o još jednom rokerskom biseru za mladiće iz Severne Irske.

 

Nedugo po izlasku albuma The Bonnevilles kreću na evropsku turneju i sviraće po prvi put u Beogradu u nedelju, 15. aprila @ KC Grad. Ulaznice su od 1. marta po pretprodajnoj ceni od 400 dinara na šanku KC Grada i u pabu Brod, dok će na dan koncerta iznositi 500 dinara.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :