Tech BUG - Scratchophone

Datum objave:12.01.2010

Pročitano:5382 puta

By:Vlada Jovanović

Koncept gramofona kao muzičkog instrumenta je odavno poznat. Međutim, Scratchophone ovaj koncept postavlja u novu dimenziju. To je instrument koji će svim skreč DJ-evima smanjiti mišiće, povećati broj sati predviđenih za vežbanje i skinuti etiketu DJ-a. Umesto kompletnog sistema potrebnog za nastup skrečera, ova populacija sad može da nosi samo jedan uređaj, u stvari instrument na svoju svirku. Scratchophone upotrebnu vrednost za sada ima samo među DJ-evima koji svojim skrečom doprinose kompletnom doživljaju nekog muzičkog izraza, no kao i sa svakim kreativnim alatom, granice ne postoje.

 
Use it Wisely
               
Thierry Alari, tvorac Scratchophonea, imao je viziju da skreč omogući bilo kad i bilo gde. Postalo mu je naporno što ne može svoje skreč deonice da podeli sa drugim muzičarima i što je potrebno pokretanje kompletnog sistema kako bi mogao da uživa u svom „sviranju”. Tako je rešio da napravi ovaj jedinstveni instrument. O korišćenju Scratchophonea ne vredi trošiti puno reči: uzmete instrument i svirate. Možete ga koristiti u kombinaciji sa bilo kojim akustičnim, elektronskim ili električnim instrumentom na način na koji samo vi odredite.
 
Connection
 
Kada se stvari pojednostave, Scratchophone čine deo gramofona, deo mixera i par zvučnika. S obzirom na to da Scratchophone još uvek nije u industrijskoj proizvodnji, ovi delovi mogu varirati. Može se kompletan sistem od jednog gramofona i jednog mixera rastaviti od svog orginalnog pakovanja i staviti u Scratchophone, ili samo crossfader, tanjir i glava sa zvučnicom od gramofona. Prema rečima tvorca, moguće je ugraditi i bežični sistem za napajanje ili bolje rečeno baterije, ili se može povezati u sistem sa pojačavačima i zvučnicima i biti deo nekog benda na bini ili u sobi.
 
Links
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :