Teatar Le Studio predstavom Istrajnost zatvara ovogodišnju sezonu

Datum objave:14.12.2016

Pročitano:4451 puta

Datum održavanja: 16.12.2016 - 17.12.2016

Lokacija: Teatar Le Studio

Predstava Istrajnost biće izvedena u petak 16. i subotu 17. decembra poslednji put u ovoj godini u Teatru Le Studio u Venizelosovoj ulici. Tim predstavama ovo pozorište zatvara ovogodišnju sezonu, a svoja vrata otvoriće u februaru 2017. godine u Poenkareovoj 26. 

 

Predstava Istrajnost

 

Protekle četiri godine rada pozorište Le Studio je, uz veliki entuzijazam celog tima i profesionalni odnos prema umetnosti, uspelo da održi devet premijera, oko 300 izvođenja i da ima redovni repertoar dva puta nedeljno. Kroz ovaj prostorno mali teatar prošo je oko 13000 ljudi. Le Studio je razvijao saradnju sa umetničkim ansamblima iz drugih gradova, pa i regiona, te iza sebe ima mnogo gostovanja širom Srbije, i van granica - po gradovima Bosne i Hercegovine i Rumunije. Pozorište svoju aktivnost širi i na kontinuiranu školu glume i mjuzikla kroz koju godišnje prođe oko 30 polaznika, i na organizovanje radionica za pozorišne profesionalce kojih je unazad četiri godine realizovano 15. Treba pomenuti i ono što ovo pozorište izdvaja od drugih pozorišnih formi na koje je publlika navikla,poseban identitet koji razvija kroz neformalnu atmosferu, blizak odnos sa publikom i druženja i razgovore nakon predstave.

 

Predstava Istrajnost


Predstava Istrajnost je inspirisana dramom "Parobrod Istrajnost" Šarla Vidraka. Predstava se bavi univerzalnim temama vezanim za probleme mladih: nedostatkom persprektive, željom za uspehom,slobodom ali i porodicom, sigurnošću. Da li su te želje u konfliktu su sa sredinom iz koje potiču ili je to samo izgovor slabih?  Poznata glumica Nada Macanković igra lik Vere, sredovečne Slovenke, koja je svoj život provela u Trstu kao vlasnica jugoslovenske kafane,a francuski glumac i reditelj Jean-Baptiste Demarigny je iz rediteljske uloge ušao u ulogu Jana, mladog, ambicioznog Hrvata koji je odlučio da ode iz zemlje i započne novi život.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :