TEATAR DUR: Samo oni znaju koliko nam dovoljno treba!

Datum objave:23.03.2016

Pročitano:4193 puta

By:Milan B. Popović

TEATAR DUR CD IZ RUKE / ONE RECORDS


Može se sa sigurnošću ustvrditi - već nakon slušanja prve pesme „Ljubi me“ – da na ovom albumskom ostvarenju grupe „Teatar Dur“, nema nikakvog skrimovanja, grolovanja, urlanja, gitarskih riff doom usporavanja i sličnih egzibicija, na koje smo navikli da nas aktuelna muzička šou biznis i andergraund, spopada. Izuzetna pesma „Jednom“, prosto prolama kroz srce direktno pogađajući u samu srčanu aortu metroa naše duše, koja još uvek i na sreću – postoji. Predivan vokal. S.C. Vukomanović uspešno na svojim plemenitim plućima iznosi ovu pesmu tako da i kucanje na tastaturi pretvara u emotivni eksces.

 

TEATAR DUR: Samo oni znaju koliko nam dovoljno treba! | Recenzija Milan B. Popović

 

„Teatar Dur“ u pesmi „Kao“, pevaju – šta drugi kažu briga me, sedi i ćuti kraj mene/ reći ću evo pred svima, da moje telo tebe ima... . „Teatar dur“ je, zapravo, i gradski sastav, i starogradski, i pop fazon, i džez ponajviše. Posle tebe ništa nije kao pre - pevaju oni u numeri „Kao“. Osam poletnih, vedrih, raskošnih, romantičnih, ljubavnih pesama, svakako će oplemeniti vašu dušu, jer –duše – na kružnim putanjama CD ostvarenja „Iz ruke“, itekako ima. Ovo je direktna pohvala, ovo je nedvosmislena smernica da na bilo koji način i što pre dođete do ovog albumskog ostvarenja koje bih, rekao, odgovara svima onima emotivnim osobama koje su sačuvale sebe u ovom današnjem – Vremenu brutalnih dobronamernika. Članovi sastava Teatar Dur su: A. Savić za setom bubnjeva, bas gitara-N. Vranic, klavijature-J. Tosić, gitare, M. Miladinović i Z. Pantelić, buzuki, tambura- V. Milovanović, harmonika-M. Nikić, fotografije, Dejan Krsmanović. Snimano u studiju Mik na zajam. Izuzetno je dobro je što gospodin Zoran Nestorović, direktor izdavačke kuće „One records“, objavljuje i CD izdanja ovakvog, prefinjenog i sofisticiranog tipa i estetike.

 

Prvi album muzičke grupe i trupe „Teatar DUR“, “Iz Ruke” je celokupno autorsko delo benda snimano u sopstvenom studiju, aranžirano i odsvirano „iz ruke“ i kao takvo predstavljeno publici u nadi da će prepoznati energiju žive svirke i stil njihovog muziciranja. Da, „Volim te i kad me drugi poljubi / volim te i tada najviše“, pevaju u pesmi „Volim te“. Pesma „Samo on zna“, definitivno, lični je favorit potpisnika ovog teksta. Zavolite bend „Teatar Dur“, upravo onako kako sam i ja njih zavoleo, istinski i od srca! Preporuka za preslušavanje ovog CD ostvarenja dolazi, kao kap čiste i bistre izvorske vode, direktno ... iz ruke!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :