TBK – Totalno SWEET na Valenteenovo!

Datum objave:14.02.2021

Pročitano:1099 puta

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

Ko god je mislio da će ostati sam na Dan zaljubljenih, zaje*o se u proceni! Ukoliko ste pratili autore pesama „Idemo do klaba“, „Soba u Bigzu“, „Tanka Linija“ i „Milijardu godina“, TBK vas je 14. februara probudio sa sasvim „sweet“ muzičkom numerom „Valenteenovo“!


Ni ovog puta momci iz TBK-a nisu nas ostavili na-samo, samo sa pesmom, već su, kao po običaju, svoj novi singl začinili ekscentričnim spotom. Priča prati tri ambijenta, a na samom početku tu je srećni ljubavni par – ali bivših – gde tzv. ulogu Same tumači Tanja Blagojević, inače urbano žensko lice zastupljeno i u video materijalima prethodnih numera među kojima je poslednja ona snimljena sa susedicom iz Hrvatske, Svetlanom Del Rey. U drugoj priči, u sećanju na svoju bivšu koja je prikazana stop-motion tehnikom, za koncertnim klavirom i crvenim svetlom (da sluti na radost!) nalazi se, pretpostavljamo MR. Sam kojeg tumači Aleksandar Katić.

 

Najvećim delom spota zastupljena je teenage, diy studijska svirka tri sladunjava i srednjoškolski buntovna emosa. U malom prostoru, oblepljenom raznoraznim „Lepa Brena, Novak Đoković i povećanje plate“ novinskim člancima, okruženi rođendanskim balonima, napirlitani, sa upadljivom tamnom šminkom, pirsinzima i masnim šiškama, Srđan Dević, Nikita Dujin i pomenuti Katić sviraju i pevaju uz roze kitove i poručuju: „Ostaćeš sama danas ti/ Ostaću sam (…) Na Valenteenovo“.

 

Takođe, pesma obuhvata i kazivačku diskusiju čiji sadržaj ostavljamo slušaocima da razotkriju! Ova stvar se završava onim istim usamljenim dečkom sa kapuljačom za klavirom, sa početka, a slično kao i Nik Kejv u svom online performansu „Idiot Prayer“ i Katić završava još po malo solirajući na klaviru i izlazi, bez pozdravlja, ostavljajući nas da gledamo – Sami.

 

(Izvor: TBK)

 

Iako je u pitanju samo još jedna od pesama ovog benda koji, kako njegovi članovi podvlače, jeste iz Beograda, a živi i stvara u Vojvodini, momci se i dalje žanrovski zabavljaju. To je odavno najavljeno u jednom od mnogih intervjua sa njihovim članom Nenadom Barakovićem Barom koji je za Urbanbug prošle godine, na pitanje o praksi da svakom pesmom „potkače“ po neki pravac odgovorio kako u svemu treba imati granice, pa i u tome. Iako se Bara nije pojavio i u ovoj TBK-ovoj pesmi, da mu se verovati da će ostati dosledni.

 

Pored dabra kao maskote koja referira upravo na pesmu „Idemo do klaba“, provlači se i onaj jedinstven TBK-ov manir ‒ verovatno „tanka linija“ koja je zajednička, a koju oni odavno nazivaju „beogradski zvuk“. Singl „Valenteenovo“ ovog muzičkog sastava jeste koketovanje sa još jednim žanrom, a na naše pitanje kako bend slavi ovogodišnji Dan zaljubljenih, mladi Katić, idalje iz uloge, odgovara:

‒ Ne slavimo. Patimo.

 

U svakom slučaju, zabava, melodičnost, ritam, humor i estetik-e zastupljeni u novom singlu koji je osvanuo sa prvim petlovima 14. februara 2021. sigurno će učiniti jedno ‒ da poželite da ste Sam ili Sama – sa Valenteenovo-m!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :