Tattoo priča - TATTOO TRN - Igor Jakovljević

Datum objave:05.07.2010

Pročitano:12023 puta

By:Tijana Bogdanović

Nakon dva uspešno završena „zadatka“, završili smo i treći. Ovaj put smo bili u Kraljevu u studiu Tattoo Trn. Vlasnik ili ti majstor Igor Jakovljević, ima 25 godina, apsolvent grafičkog dizajna i već se par godina bavi ovim poslom. Pokazao nam je neverovatan talenat uradivši na našoj „žrtvi“ sliku broda.

Dečko koji se javio na konkurs se i sam pošeo baviti tetoviranjem, imao interesantnu priču i veliku ljubav prema brodovima. Poslao nam je sliku lađe, pa smo Igoru prepustili taj izazov. On je prihvatio i odradio ovaj zadatak i više nego dobro.

Igor se zainteresovao za tattoo krajem 2003. godine i 2005. počeo da radi profesionalnom opremom. Par godina kasnije (maj 2008.) otvorio je sam studio, tačnije stan koji je prilagodjen samo za potrebe posla. Radi profesionalnom opremom, sterilnim iglama za jednokratnu upotrebu, bojama renomiranih svetskih proizvodjača, a za sterilizaciju elemenata se brine autoklav "Melag typ23".|
Po Igorovim rečima, odlučio je da studio bude u stanu, jer tvrdi da je tattoo ipak privatna i intimna stvar. Obavezno je zakazivanje i ako je nekom potrebna potpuna privatnost, može da je obezbedi. Drugi razolog je, kako kaže, komfor, bolje stan od 40m2 sa dve prostorije nego lokal.

 

 
Koliko ti je u tetoviranju pomoglo to što studiraš dizajn?

Dosta mi je pomoglo. Tri godine sam imao ispite iz crtanja, slikanja, dizajna i grafike, shvatio kako da neke stvari učinim prirodnijim, šta sa čim ide, a šta ne... Ima tu dosta caka.

Da li biraš šta ćeš da radiš od tetovaža, a šta ne?

Naravno, smatram da svako ima temu u kojoj je izuzetno dobar i u kojoj je loš, treba biti svestan svojih mogućnosti. Kada je slika unikatna i ima neku svoju priču i težinu, tattoo će sigurno biti odličan.

Šta je po tvom mišljenju bitno za jedan tattoo studio?

Bitno je da postoje izložene fotografije radova, dosta tattoo kataloga i da se klijenti osećaju prijatno i opušteno. Povrh svega besprekorna higijena, posedovanje sterilizatora ili autoklava i dezinfekcionih sredstava za radne površine.

Da li je tetoviranje umetnost ili zanat?

Ako uzmemo za primer tribale, slova i ostale motive koji se rade samo po šablonu bez senki itd. možemo reći da je zanat. Ako pogledamo kakve se slike danas rade i uzmemo u obzir da onaj koji ih je radio im je dao lični pečat, onda je to svakako umetnost. Sa druge strane kada vidim ko se sve na televiziji deklariše kao umetnik shvatam da se mi svakako bavimo primenjenom umetnošću.
Oduševljeni njegovim talentom i umećem, shvatili smo da smo uradili pravu stvar došavši u Kraljevo. Ispred nas je stajao dečko koji je upravo dobio pravo umetničko delo zahvaljujući Igoru i kome se, možemo slobodno da kažemo, ostvarila jedna od većih želja.

Gde mogu da se jave ljudi koji, kao i mi, misle da si odličan majstor?

(Smeh) Svi zainteresovani se mogu javiti na broj 063 81 91 81 2 ili na e-mail: ta2trn@yahoo.com
Moje radove mogu pogledati na sajtu www.tattootrn.com
ili na Facebook strani.
 
U nastavku sledi „naša lađa“ i neki od Igorovih radova, a ostale radove možete pogledati na gore pomenutim linkovima.
 

 
Do sledećeg tetoviranja.... Crtamo se :)

Pogledaj: Potražite svog tattoo majstora - "Vaša tattoo priča"
 

 

 

 

 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :