Tattoo priča - Marko

Datum objave:15.12.2012

Pročitano:13765 puta

By:Zorana ManićU poslednje vreme kada kažemo: “Tattoo artist”,  uglavnom pomislimo na jednog čoveka - Marka Stamenkovića. Ovaj impozantni tattoo umetnik, rođen 1987. godine u Beogradu, profesionalno se bavi tetoviranjem već šest godina. Završio je Školu za dizajn u Leskovcu, pohađao je školu stripa, kao i razne crtačke, slikarske i likovne radionice. Takođe, vredan je student Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Radeći u nekolicini tattoo art studija u Beogradu, stekao je zavidnu lepezu iskustva.

Tokom srednje škole, dosta vremena provodio je u tadašnjem studiju svoga prijatelja, tattoo majstora Raše, gde se prvi put susreo sa tehnikom tetoviranja. Na iznenadjenje prijatelja i kolega, veoma je brzo napredovao, te za svega pet godina dostiže rang profesionalnog tattoo umetnika. U kratkom roku je već bio prepoznatljiv po svom stilu, osećaju za nijanse, senke i 3d efekte. Vest o Markovom radu ide i preko granica Srbije, te dobija poziv iz nekolicine studija iz inostranstva,  gde odlazi u Nemacku u profesionalni studio kao gost-umetnik. Razmenjujući mišljenja, iskustva i tehnike, sa vrhunskim tattoo umetnicima, radi nekoliko tetovaža i dokazanim kvalitetom dobija poziv da se vrati i povremeno gostuje u njihovim studijima.

Gledajući na tetoviranje, kao jedan vid umetnosti, uspevajući da podigne svoju veštinu na viši stepen estetske lestvice, Marko Stamenković dokazuje svojim radovima da tetoviranje pažljivo umetnički odabranih fotografija, slika i dizajna, u dogovoru sa klijentima, odišu vrhunskim kvalitetom i predstavlja pravu umetnost. Njegov stav: “Radim slova, male tetovaže i tribale ako baš moram”, ukazuje na činjenicu da je kod njega tetovaža prerasla u jednu vrstu slikarske umetnosti i da ljudi moraju imati malo drugačiji, savremeniji pogled i tretirati je kao i ostale, tradicionalne umetnosti. Uostalom, fotografije govore više od reči.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :