Barutana klub Beograd

TANKI REZOVI / THIN SLICES - Galerija ARTGET, 28. avgusta u 20h

Datum objave:25.08.2009

Pročitano:3653 puta

By:Davorka Tolić Milosavljević

U Kulturnom centru Beograda, u Galeriji ARTGET (Trg Republike 5/I) u petak, 28. avgusta u 20 sati biće otvorena izložba fotografija
 
TANKI REZOVI / THIN SLICES
 
Saku Pasilahti (Saku Paasilahti), Finska
 


Na izložbi, koja će biti otvorena do 20. septembra, publika će moći da vidi 25 Pasilahtijevih originalnih fotografiju iz ciklusa/projekata Theatro Anatomico i Gourmet Fiction.


 
Pasilahti kao umetnički fotograf radi od 1990. Glavne teme njegovih ranih radova vrte se oko pitanja čovekovog sveta, istorije i hrane, u kojima sučeljava prošlost sa savremenim vremenom, tretirajući ih na veoma apstraktan, fiktivan način.


Njegove fotografiju imaju više značenjskih međusobno zavisnih/povezanih slojeva koji u različitoj meri otkrivaju skrivenu i neočekivanu simboliku. U većini svojih projekata Pasilahti koristi eksperimetalne fotografske tehnike, koje su važan deo istraživačkog procesa kako na konceptualnom tako i na tehničkom nivou.
 


Saku Pasilahti (Saku Paasilahti, 1967, Helsinki, Finska) magistrirao je fotografiju na Univerzitetu za umetnost i dizajn u Helsinkiju 1995. Izlagao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi u Finskoj i širom Evrope, a objavljene su i tri knjige sa njegovim projektima.
 


Radno vreme Galerije je od 12 do 22 sata, svakog dana sem ponedeljka.
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :