TANGO FESTIVAL: Savamala u znaku argentinskog plesa!

Datum objave:05.02.2015

Pročitano:5475 puta

Datum održavanja: 06.02.2015 - 09.02.2015

Lokacija: Mikser House, Beograd

Drugi po redu Mikser tango festival koji se od 6. do 9. februara održava u Mikser House-u, će drugu godinu za redom upoznati publiku bogatom kulturom najpoznatijeg argentinskog plesa. Tokom četiri dana trajanja festivala, svi zainteresovani će moći da uživaju u plesnim večerima, tango seminarima, koncertnom programu, sajmu plesne obuće i odeće, plesu na ledu, empanadama i vinu.

 

TANGO FESTIVAL 02: Savamala u znaku argentinskog plesa!  | Mikser House | Beograd | 2015


Festival se otvara 6. februara u 21 čas, kada će iskusni tango igrači uglačani pod zameniti ledom i zaigrati na Miksalištu (otvoreno klizalište u Mostarskoj broj 5). Narednog dana, od 17 do 18 časova u Mikser House-u tango seminar drže tango plesači Dobrin Nedev i Vladislav Petrov iz Bugarske, dok je večernji program rezervisan za maskenbal "U Drakulinom dvorcu" koji će se odigrati u zgradi Jevrejske opštine (ulica Kralja Petra) uz izbor za najbolju masku večeri.

 

U nedelju, 8. februara, od 12 do 14 i od 15 do 17 časova, tango seminar drži Miša Plavšić, koji se plesom aktivno bavi već 43 godine i zaslužan je za popularizaciju tanga u Srbiji, dok će gosti iz Bugarske još jednom održati seminar od 17 do 23 časa. Koncertni program počinje u 21 čas, nastupima Sonja Daša dua, tri Amorosso i Libercuatra. Ulaznica je 400 dinara, a karta važi i za Mikser milongu koja počinje u 22 časa iste večeri i traje do jutarnjih časova.

 

TANGO FESTIVAL 02: Savamala u znaku argentinskog plesa!  | Mikser House | Beograd | 2015


Poslednjeg dana festivala, u ponedeljak, 9. februara, od 19 časova Maja Cvetković će održati promotivnibesplatni čas joge za sve zainteresovane, dok se veče nastavlja u 21 čas još jednom Mikser Milongom.
Program festivala pratiće i sajam odeće i obuće za tango, a svi posetioci će imati priliku i da probaju tradicionalno argentinsko jelo, empanade, uz odabrana vina.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :