Barutana klub Beograd

Tampa Pro 2016: Shane ONeill osvaja prvo mesto na legendarnom skate takmičenju na Floridi

Datum objave:08.03.2016

Pročitano:4641 puta

By:Dejan Tomic Toma

Urban Bug čestita Shane O’Neillu na osvojenom prvom mestu na legendarnom Tampa Pro takmičenju. Nakon uzbudljivog finala, o pobedniku je odlučila poslednja vožnja – dvadesetšestogodišnji Australijanac, otišao je sa $20,000 i Monster Energy Golden Ticket za SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat koji se održava oktobra ove godine.

 

Tampa Pro 2016: Shane O’Neill osvaja prvo mesto na legendarnom skate takmičenju na Floridi

U Skate Parku Tampa, u finalu koje je pucalo od energije, vozili su najbolji svetski street skateri – iz Australije, Brazila, Kanade, Norveške, Rusije i SAD-a – i svojim različitim stilovima, pokIdali stazu koju su dizajnirali momci iz Pain tima.

Na kraju, pokazalo se koji skater je mogao da odvoza savršenu vožnju na 22. Tampa Proizdanju – zvanično najduže skateboarding pro takmičenje. Delovalo je da će Brazilac Carlos Ribeiro zasigurno biti pobednik, nakon sjajnih trikova i osvojenih 90.00 poena.

 

Tampa Pro 2016: Shane O’Neill osvaja prvo mesto na legendarnom skate takmičenju na Floridi

Ali, u poslednjoj vožnji na takmičenju, O’Neill je odradio savršenu vožnju. Nakon urađenih trikova poput 360 kickflip na box-u, switch kickflip to frontside boardslide na box railu, neverovatno tehnički težak switch big flip to frontside boardslide the rail (da ne nabrajamo dalje), zaradio je 93.00 poena, koja su mu donela prvu ikad Tampa Pro pobedu.


Nakon zvuka za kraj vožnje, odradio je nikad viđen do tad switch double big flip preko stepenica, za pobednički krug.
U subotu, O’Neill je takođe objasnio na Independent Trucks Best Trick takmičenju, gde je osvojio drugo mesto i nagradu od $2,000, nakon teškog tehničkog backside bigflip to backward nosegrind trika.

 

Tampa Pro 2016: Shane O’Neill osvaja prvo mesto na legendarnom skate takmičenju na Floridi


O’Neillov timski kolega, Nyjah Huston, u polufinalu je završio na prvom mestu, zbog sjajnih odrađenih trikova. U finalu, Huston je odvozao solidnju vožnju, sa trikovima frontside 5-0 na railu, 360 kickflip preko boxa i frontside feeble revert na flat railu, ali pobednik Tampa Pro iz 2014. je ipak propustio podijum, za samo nekoliko poena.

Sada, nakon što je Tampa Pro već drugu godinu kvalifikacioni za SLS North American, dodaju dva nova SLS koja nisu Pro skateboarderi u Street League: Ribeiro i Kanađanin Micky Papa pridružuju se sezoni 2016, nakon što su završili na 2. i 5. mestu. Mogućnosti su beskonačne – Kelvin Hoefler koji se tako prošle godine kvalifikovao, od Tampe je stigao do osvajanja prestižnog Super Crown Šampionata. Hoće li se istorija ponoviti i ove sezone? Ostanite u toku sedme SLS sezone i njene turneje širom planete.

Za sve ekskluzivne snimke, fotke i informacije, posetite StreetLeague.com i SkateparkofTampa.com.

Nakon Tampa Pro, serijal se seli u Barselonu, 21. i 22. maja na SLS Nike SB Pro Open. Ovaj stop ne samo da pruža šansu za novu generaciju street skateboardera da uskoče u ovo elitno takmičenje, već unosi nove, još nepoznate, međunarodne talente.

 

www.monsterenergy.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :