Tamara Ristić KEZZ pobednica konkursa Ženski Element

Datum objave:26.05.2016

Pročitano:4828 puta

Mikser festival i Mascom Records su i ove godine, tradicionalno već 4 put, raspisali regionalni konkurs za neafirmisane bendove pod nazivom "Ženski element". Ovogodišnja pobednica konkursa je KEZZ - Tamara Ristić.

 

Ovaj konkurs predstavlja veliku šansu za sve bendove koji se bave autorskom muzikom. Pozvani su autori iz regiona da se prijave i predstave svoje stvaralaštvo publici, a pobednik konkursa da objavi svoj debitanski album.

 

Tamara Ristić KEZZ / Foto: Aleksandar Joksimović

Tamara Ristić KEZZ / Foto: Aleksandar Joksimović

 

Izdavački paket Mascom Recordsa obuhvata izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu dela i autora, kao i promotivnu podršku. Pobednici naša prethodna tri konkursa su bendovi Auf Wiedersehen, Lorna Wing i Enormna blajsna.

Ovogodišnja tema konkursa, “Ženski element”, u skladu je sa temom Mikser festivala čiji će program velikim delom biti obojen ženskim stvaralaštvom. Da bi učestvovali na konkursu propozicija je da bendovi u svom sastavu imaju barem jednog ženskog člana, a sve u cilju pružanja podsticaja ženama u muzici i isticanja njihovog stvaralaštva koje je u svetu muzike nedovoljno afirmisano.

Svake godine se na ovom konkursu pored pobednika izdvoje sjajni bendovi čije se pesme objavljuju na tradicionalnoj Mikser kompilaciji. Ove godine, na četvrtoj po redu kompilaciji publika će moći da čuje sledeće bendove: Genova, In Absentias, Dexter, Juče je danas, Jack Napes, Katarina i Ljubica Duo, Preduzeće za muzičku reciklažu, Scordisci, Memento, Floridus, Hecrenšlus...

Ovogodišnja pobednica konkursa Mikser Ženski Element je KEZZ - Tamara Ristić.

Tamara Ristić - Kezz je kantautorka i live looping umetnica iz Kikinde. Od ranog detinjstva je na sceni, sa pet godina je počela da glumi u kikindskom pozorištu Art Teatar, a u devetoj godini je imala prvi pevački muzički nastup. Autorski projekat "Kezz" je pokrenula krajem 2014. objavljivanjem singla "Moma" koji je ušao u najuži izbor od 3 pesme na konkursu "World Music Network" iz Londona. Njena muzika je spoj prirodnog i elektronskog, izvornog i modernog. Nastupa sama, uz looper,
klavijaturu i melodiku, stvarajući jedinstven i samostalan zvučni prostor u kom se prepliću i upliću melodije elektronskih i akustičnih instrumenata sa karakterističnim stilizovanim pevanjem inspirisanim tradicionalnom muzikom slovenskih naroda.

 

 

Do sada je nastupala samostalno, i u sklopu različitih muzičkih projekata, u gradovima širom Srbije i bivše SFRJ, Bugarskoj, Španiji, Italiji, Austriji, Češkoj i Norveškoj. U narednom periodu Kezz očekuje objavljivanje prvog studijskog albuma. Nadamo se da će joj pobeda na ovom konkusu pružiti vetar u leđa i lakši put do nove publike, a Mascom će, zajedno sa Mikser festivalom, i dalje negovati tradiciju ovog konkursa i na taj način omogućavati da muzički kvalitet dođe do izražaja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :