TaktFest 2015: Poziv muzičarima da se prijave na Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje

Datum objave:29.07.2015

Pročitano:3213 puta

Lokacija: Novi Sad

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje - TaktFest biće održano od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu, a cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa. Prijave su otvorene do 21. avgusta.
Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Učesnik (samostalni izvođač) ili autor pesme (u slučaju grupnog nastupa) mora biti mlađi od 35 godina, objavili su organizatori.

 

TaktFest 2015: Poziv muzičarima da se prijave na Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje | Novi Sad


Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).


Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti afirmisana, odnosno ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala.


Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Jezik pesama van konkurencije nije definisan propozicijama.

 

TaktFest 2015: Poziv muzičarima da se prijave na Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje | Novi Sad | Foto by Bojan Cile Miletic


Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.


Prijava može da se obavi lično, u kafeu "Pero" u Novom Sadu (Železnička 10), odnosno popunjavanjem formulara koji se može pronaći na http://www.kulturanova.org/taktfest/prijava.php


Uz prijavu, učesnici treba da dostave i tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku. Takođe, potrebno je poslati i zvučni zapis svog rada, bilo kakvog kvaliteta i formata. To ne moraju biti pesme kojima se autori prijavljuju za takmičenje.


"TaktFest 2015" održaće se u kafeu "Pero" u Novom Sadu od 28. – 30. avgusta 2015. godine a glavna nagrada je vaučer za kupovinu muzičke opreme kod našeg glavnog ovogodišnjeg sponzora – muzičke kuće „Stringer". Svi bendovi koji budu nastupali dobiće i muzičke zapise pesama koje budu izvodili.

 

http://www.kulturanova.org


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :