TAKEN BY STORM: Kvalitet i dobra energija na prvom mestu!

Datum objave:26.05.2016

Pročitano:3359 puta

By:Milan B. Popović

TAKEN BY STORM CD WE AIN T INNOCENT / KENAIS PRODUCTIONS


Jedanaest veoma kvalitetnih i uhu prijatnih pesama u melodičnom AOR / hard rock zvuku, nalazi se na ostvarenju “WE AIN T INNOCENT, koje je pred nama. Izrazito je zanimljiva ekipa kompozitora, aranžera i instrumentalista koje čine ovaj bend/svojevrsni projekat.

 

TAKEN BY STORM CD WE AIN T INNOCENT


Sve pesme je komponovao i napisao Timmy Storm, osim uvodne numere, “Ashamed” (muzika Timmy Storm & Donn Torres), “Guardians of light” (muzika Alex Sanders, ex – “Death Saw”), “Blindess as innocence” (muzika Alex Sanders & Hedi Black, tekst pesme napisao je Hedi Black), “Moonless night” (aranžman žica Attila Sereftug).


Album “WE AIN T INNOCENT” je producirao Hedi Black, osim (On a) “Moonless night” & “One of them” (producirana od strane Atilla Sereftuga & Hedi Black).


Sve pesme su izveli, odsvirali Dann Torres, Alex Sanders, Hedi Black, Timmy Storm osim (On a) “Moonles night” & “One of them” (aranžman žica Attila Sereftug. Aranžmani su generalno zasluga grupe “TAKEN BY STORM”.


Uvodna numera počinje zaraznim kantri/bluz tonovima, horskim vokalima, žustrom i odlučnom gitarom i u svojih nešto vise od četiri minuta trajanja, ukazuje na mogući muzički žanr koji nam ovi momci, izgleda, tokom celog albuma, isporučuju, poručuju. Veoma pevljiva numera, nimalo slučajno postavljena kao uvodna, siguran sam u to.


Mišljenja sam da bi trebalo potencirati i naglasiti da je sastav “Taken by Storm” prošle godine uživo nastupao na prestižnom “Montreux Jazz festivalu“. „One of them“, je samo jedna od numera, koja je, sasvim zasluženo, ogrnuta impresivnim zvaničnim video spotom. Veoma zanimljivim, intrigantnim i neobičnim, te vam predlažem da ga potražite na „Youtube“ kanalu i pogledate.


Zanimljivo je da svih 11 pesama koliko je snimljeno, deluju evropsko/američki u istom momentu, i lično, me, podsećaju na mnogo bolju i daleko kvalitetniju verziju saunda grupa poput „Nickelback“ i sličnih njima. Mislim da „Taken by storm“ idu na kvalitet, a ne na kvantitet, i to je za svaku pohvalu, bilo ona privatna, bilo ona javna, svejedno je.


Izdanje švajcarskog sastava „Taken by Storm“ je jedno od onih koji se ne slušaju samo jednput, već iz više puta, na pravoj opciji – repeat!


Što se mene tiče – ovo je pun pogodak u centar mete evropsko/američke muzičke industrije. O ovoj grupi će se tek pisati i slušati. Sa zadovoljstvom i zasluženim pohvalama, naravno!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :