Barutana klub Beograd

TAKEN BY STORM: Gusti a svedeni, razuđeni a kontrolisani, bahati a obzirni!

Datum objave:18.10.2017

Pročitano:2684 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

TAKEN BY STORM CD ORDINARY DAY / TAKEN BY STORM

Veoma atmosferični, težak i moćan, pomalo indastrijal intro, ponajbolje oslikava, na dominantni, dinamički i žestok muzički sound kakav nas očekuje na CD-u ORDINARY DAY. Međutim, taj isti gotovo doom indastrijal instrumentalni uvod se utapa u –verovali u to ili ne- klaviski deo naslovne, gotovo šestominutne numere - Ordinary day! Klavirski da, ali ne do večnosti. Zašto to kucam/pišem na ovoj mojoj tastaturi sa crnim tipkama? Vokal Timmy Storm, grupe TAKEN BY STORM je veoma upečatljiv, kada čujete ovaj CD, što je jako bitno i to treba posebno naglasiti. Muzički bekgraund je, iz pesme u pesmu, itekako prepoznatljiv. Gruva nabojito kombinujući u svojoj krajnjoj instanci prepoznatljivo savršen spoj (kulturnog, ma šta to značilo!) metala, i dominantnog dinamičkog melodijskog rock-a.

 


Imam utisak da bi se CD album sastava TAKEN BY STORM – što je jako težak zadatak u današnje opšte vreme hiperprodukcije, pa tako i u muzičkoj industriji – mogao dopasti i ljubiteljima teškog hard rock zvuka, pa i metal sazvučja, ali i pristalica melodičnog i radijski prihvatljivog melodičnog rock-a, koji u sebi nosi bombu prepunu muškog testosterona i adrealina, u isto vreme. CD ORDINARY DAY osmislili su: Timmy Storm (pevač, koji i zavrišti, dozinaro, na momente, baš tamo kad vallja, kad zatreba), Alex Sanders (prepoznatljivi i izrazito talentovani, vatreni gitarista iz nekadašnjeg srpskog sastava “Death Saw“), Donn Torres na bas gitari, i LIDER, FRONTMEN BENDA, Hedi Black, za setom svojih bubnjeva koji tutnje i drže sve pod kontrolom, i javnosti ponudili intrigantnih 11 novih studijskih pesama. Ne, one nisu ni malo naivne - već izrazito koherentne, sastavljene jednu kompaktnu i odvažnu celinu na kakvoj ovaj četvoročlani bend može samo da se ponosi. Ritam sekcija ne štedi ni sebe, a ni nas, krajnjeg konzumenta, ljubitelja čvrstog gitarskog AOR/HARD ROCK prizvuka. Gitare melju sve pred sobom i sve ukupno se čini da ovakav riff, bas, solo i bubnarske deonice - da se pomalo metaforički i interesantno, a ipak ozbiljno izrazim- uspešno krče gustu šumu poput podivljalog krda razjarenjih bizona.


Idemo dalje... Na osmoj rednoj stanici ove kompaktne diskete očekuje nas/vas izuzetno tako jako potrebno iznenađenje, da dođemo poput predaha i odmora od višesatnog i više puta preslušanog CD-a ORDINARY DAY, a ono/ovo se kao otelotvorenje odnosi na dva minuta i četrdeset minuta akustične pesme MORE. Ona, tekstualno, lirički, nije ni malo naivna, već je intimno ispovedno iskrena. Neke dijamante poput refleksivne numere MORE morate otkriti i sami. Odmah nakon nje(ga), dolazi petominutna numera “My World Was In Your Hands“, koja je u samom startu bluezy/džez orjentisana, ali, kako odmiče, postaje buktinja sa razarajućim gitarskim solom, ona, krajnjeg konzumenta hipnotiše u maniru transcendentalne inicijacije, pušta vas/nas i daje i vraća, jednostavno privlači sebi.


U rokenrol/garažnom komadu SOLD MY SOUL, grupa TAKEN BY STORM, pokazuje, stavlja do znanja, da su i na ovoj CD ploči oni veoma raznolik bend, i da im je ciljna slušalačka grupa, itekako rastegljiva, široka i prilagodljiva gotovo svačijem ukusu alternativnog konzumenta - što jeste impresivno! Oni mogu biti i krajnje žestoki, ali i masama dopadljiv bend, a u današnje vreme brutalnih dobronamernika, to ni malo nije naivna stvar. Upravo to mi se čini kao krucijalan domet i pogodak u sam centar mete četvoročlanog benda TAKEN BY STORM (lider i frontmen Hedi Black, Donn Torres, Alex Sanders i Timmy Storm).
I taman kad pomislite da je pakleno dobrom putešestviju kroz novi materijal grupe TAKEN BY STORM došao kraj, iznenađuje vas završni akt – REBEL BIRD! Da, bunt, bol, istina, ispovest, samoća, žestina, dinamika i emocija...! Sve, i više od toga čeka vas na internet adresi www.takenbystormband.com . Ko preživi ovoliku količinu nabijene, energije, definitivno će imati kome i šta da kaže! Višeslojan, a bogat materijal! Bravo!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :