Svi na pod! - Novi spot i singl "Do kraja sveta"

Datum objave:14.11.2012

Pročitano:5364 puta

Beogradska grupa „Svi na pod“ objavila je novi spot i singl „Do kraja sveta“, prvi od nekoliko kojim će u narednom periodu najaviti svoje drugo studijsko izdanje.Članovi benda vreme intenzivno provode u sopstvenom studiju „Destilerija“, gde rade na novim pesmama za naredni album, od kojih je, kako kažu, već polovina završena. „Ne znam kakav će biti album. Mi smo uvek mi. Možda smo samo malo porasli i sazreli“, kaže autorka većine pesama i vokal Bojana Vunturišević. Novoj pesmi svoj autorski doprinos dali su i Sale Ivanović, lider benda Mravi, te Maja Cvetković iz grupe E-Play. Zanimljivo je da se kao prateći vokali pojavljuju Ida Prester, liderka zagrebačkih „Lolobriđida“, kao i model sa nemalim iskustvom u pevanju Andrijana Belović.

Spot je realizovao Sagor Mešković, od režije i kamere, do montaže i vizuelnih efekata. Za snimanje spota korišćen je novi model čuvene RED kamere, koji se danas širom sveta koristi za snimanje većine celovečernjih filmova, od holivudskih blokbastera do nagrađivanih nezavisnih naslova. „Veoma intuitivno sam prišao procesu, od odabira lokacije do postprodukcije“, objašnjava autor spota i dodaje: „Želeo sam da dekonstruišem igranu formu i zamenim je pitoresknom storijom koja u skoro svakom segmentu sadrži taj pseudo-realizam, istinu iz mašte“.
 


Neobične lokacije koje gledaoci mogu videti u spotu, zapravo se nalaze duž leve obale Dunava, u blizini Batinog kanala smeštenog između Borče i Crvenke, u močvarnim šumama koje tokom godine često budu pod vodom. „Niko ne bi poverovao da se mesto nalazi na svega dva kilometra od Beograda. Inače, na tom potezu se nalazi veliki broj zaštićenih životinjskih vrsta koje su ugrožene ubrzanom ekspanzijom ovog dela grada“, reči su lidera benda Petra Rudića, koji ove krajeve odlično poznaje još od detinjstva.
 
Za potrebe postprodukcije korišćene su i neke od savremenih tehnika koje spotu daju dodatnu dozu nadrealnosti u priči koja iz ugla pevačice Bojane Vunturišević, simbolično govori o kraju sveta kakvog poznajemo. Protagonisti njene naracije, pored Rudića, su i ostali članovi benda, bubnjar Goran Milošević, gitarista Ivan Mirković, basista Ivan Mihajlović i saksofonista Džemal Al Kisvani. 

Do kraja sveta
 
Kažeš, imaš plan,
sve se rešava,
jasno kao dan.
Ali kasno je da znaš,
nema vremena
kada čuješ da...
 
U svetu iskupljenja
čitava vaseljena
gori crnim danom,
zrači okeanom,
širi ostrva.
U svetu pomirenja
čitava vaseljena
menja koordinate,
staje u kvadrate.
Čitava vaseljena.
 
Ceo svet je sad
kao kutija,
puna pitanja.
Zaključana brigama
i tudjim igrama.
Gde je tome kraj?
 
Ponoć je sada beskrajno tamna.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :