Svetska premijera filma o Vladimiru Veličkoviću

Datum objave:20.03.2014

Pročitano:6212 puta

Datum održavanja: 22.03.2014

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Film koji prikazuje život Vladimira Veličkovića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara koji je dobar deo svoje karijere ostvario u Francuskoj biće premijerno prikazan u subotu, 22. marta u Domu Omladine. Ulaz je u sklopu akcije Doma omladine "50 poklona za 50 godina", besplatan.

 

Film “Vladimir Veličković, izbor crnog" francuskog reditelja, Fransoa Katonea analizira poetiku jednog od naših najpriznatijih i najpoznatijih umetnika u inostranstvu.

 Za 52 minuta, koliko film traje, prikazan je Veličkovićev rad na umetničkom delu, tokom kojeg publici otkriva svoju filozofiju, umetničke svetonazore, uticaje, nepoznate detalje iz svog života, planove…

 

Vladimir Veličković spada u red naših najznačajnijih likovnih umetnika koji je veliki deo svoje karijere ostvario u Francuskoj. Za svoj rad dobio je mnogobrojna priznanja, njegovi radovi se nalaze u najznačajnijim svetskim galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama.

Veličković je nosilac Francuske legije časti za umetnost a bio je i profesor na prestižnoj L’Ecole nationale superieure des beaux-arts u Parizu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :