Svemir u Beogradu

Datum objave:09.10.2019

Pročitano:2230 puta

Datum održavanja: 25.10.2019

Lokacija: Beograd

Jedan od najoriginalnijih neo-folk i rockcountry sastava s ovih prostora održaće koncert u beogradskom Knap Club-u u petak 25. oktobra s početkom od 22h u sklopu svoje koncertne promocije albuma "Strah od dubine".

 Specijalni gost koncerta biće domaći sastav On Tour koji će podržati svoje prijatelje na ovom beogradskom koncertu i ovom prilikom će sa zadovoljstvom odsvirati neke svoje poznate pesme i uživati u beskrajnom Svemiru.

FB Event & more info: Svemir / + OnTour / Knap Club

Ovom kratkim opisom Vas uvodimo u priču Svemira:
"Kad smo kod najboljih albuma u karijeri, zagrebačka grupa Svemir je ovogodišnjim četvrtim izdanjem stekla tu titulu, bar u Gistro svetu. Zvonka Obajdin i njeni drugari iz benda su ovog puta nadmašili sebe. Ako vam je pun kufer raznoraznih idiota, ako se u isto vreme osećate staro i mlado, ako vapite za muzikom koja razume vaše tajne, dajte šansu ploči "Strah od dubine" (Vladimir Skočajić, GistroFM).

Svemir se pojavio na sceni svojim istoimenim demo/debut albumom još 2012-te i od onda za njih nema stajanja: odsvirali su na desetine koncerata u klubovima i na festivalima širom regiona, uključujući i nastupe pre poznatih imena americane kao što su Amy LaVere i Steve Wynn... Diskografski aktivni, dobili su pohvalne kritike za sva prethodna tri albuma, a ove godine izbacili su svoj već četvrti album nazvan „Strah od dubine" te za njega dobijau samo visoke ocene i odlične kritike kroz sve medije, koji upoređuju njihov zvuk s velikanima poput Neila Younga ili Grama Parsonsa.

Najnoviji album grupe Svemir, "Strah od dubine", objavljen je proletos i pokupio je odlične kritike, a Svemir je pre samo dva dana objavio ekskluzivni intimni i privatni snimak celodnevnog koncerta koji je predstavljen u dva dela:

 


Cena karte iznosi 400rsd u predprodaji u Yugovinyl-u, Cetinjska 15, a na veče koncerta 500rsd.

Neke od dosada izašlih recenzija ističu:

„Zvonka sugerira da su Zagreb i Austin, ako već ne geografski, onda glazbeno dva bliska grada te da u njenoj duši stanuje uvjerljiva neo-folk i alt-country kantautorica, ali i tankoćutna šansonijerka lokalnog štiha" (Aleksandar Dragaš, Jutarnji list)
„Njene pjesme ispunjene su finim dodirom melankolije i sjajnom atmosferom koju malo tko poput Svemira zna proizvesti" (Dubravko Jagatić, Nacional)
„Skoro cijeli album snimljen je tijekom jednog vikenda u listopadu prošle godine i to je ponajviše pridonijelo fantastičnoj atmosferi koju cijeli album ima i slušajući ga stvarno osjećamo kao da smo na jednom intimnom koncertu Svemira na nekom posebnom mjestu." (Boris Abramović, Music box)
„Da vas ne držim u neizvesnosti – u pitanju je remek delo" (Srđan Strajnić, Stereo Art magazin) 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :