,,Svečanim belim košuljama" GILE & MAGIC BUSH najavljuju album ,,Retko svirane pesme" i pozivaju na promociju novog izdanja Odličnog Hrčka

Datum objave:16.11.2019

Pročitano:763 puta

Datum održavanja: 20.11.2019

Lokacija: Beograd

Simbolično, ,,Svečanim belim košuljama", Srđan Gojković Gile i Magic Bush najavljuju album ,,Retko svirane pesme".

Na jedinstvenom koncertu koji su Gile & Magic Bush održali u Domu omladine Beograda u martu 2018. godine izvedene su pesme Električnog orgazma koje nisu izvođene uživo. Ili jesu, ali vrlo retko. Zahvaljujući izdavačkoj kući Odličan hrčak i SOKOJ-u, koji je ovu ideju podržao, live verzije pesama kojih je publika bila željna ostaće ovekovečene na albumu ,,Retko svirane pesme".

 

Foto: singl promo

Iako nije praksa da prvi singl bude pesma koja zatvara album, ova verzija ,,Svečanih belih košulja" sublimira emocije koje su se preplitale među članovima benda i brojnom publikom na koncertu, te su se od 21 numere sa ,,Retko sviranih pesama" Gile & Magic Bush opredelili baš za nju.

Na live izdanju ,,Retko svirane pesme" pored pesama Električnog orgazma nalaze se i kompozicije iz Giletove solo karijere, pesme koje je radio za filmove ,,Kako je propao rokenrol" i ,,Crni bombarder", kao i ostvarenja proizišla iz saradnje sa Vladom Divljanom, kojem je album i posvećen.

,,Retko svirane pesme" dostupne su na CD-u i na digitalnim platformama, a naći će se i na vinilu početkom sledeće godine.

Gile & Magic Bush svoje live izdanje promovisaće u sredu, 20. novembra, u Sprat baru (Cetinjska 15) sa početkom u 13h.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :