Sve što želim je da pravim dobru techno muziku

Datum objave:21.11.2016

Pročitano:4219 puta

Datum održavanja: 26.11.2016

By:Ivana Antović

Lokacija: Niško sajmište

Skober

Ukrajinski DJ i producent Skober (Konstantin Skorobagaty) svoje mesto na elektronskoj sceni zauzeo je i učvrstio jedinstvenim deep-techno stilom, koji će u subotu, 26. novembra, predstaviti i publici na “Niškom sajmištu”.
Skober je dobru muzičku podlogu i iskustvo stekao na nastupima sa svojim bendom u ranoj mladosti, nakon čega je pri prvom susretu sa elektronskim zvukom odlučio da ostane u tim vodama.

“Bio sam sasvim u tom nekom fazonu kao klinac, slušao sam rock muziku dok sam išao u srednju školu, a sa nekih 17 godina svirao sam u punk-rock grupi. Velika prekretnica, međutim, bila je house muzika na koju sam slučajno naleteo kada sam završio školovanje. House je bio pravi pozitivni šok i neverovatno otkriće” – priseća se Skober.

U to vreme, objašnjava, sve je delovalo kao pionirski poduhvat. Čitava organizacija žurki bila je eksperiment, jer su primer kako sve to izgleda imali samo na video klipovima snimanim na velikim žurkama i festivalima: “Taj video materijal koji je do nas dolazio bio je ogromna inspiracija. House muzika u Ukrajini tada još nije bila previše popularna. Imali smo neke klubove u Kijevu, ali ja sam u to vreme živeo daleko od glavnog grada i jedino što je mojim prijateljima i meni preostajalo bilo je da pokušamo da napravimo slične žurke u našem malom gradu.”

Skober

Celokupna scena je, kako kaže, u početku bila bazirana na house zvuku, nakon kojeg je malo kasnije usledio techno u kojem se sasvim pronašao. Paralelno sa uspehom koji je postizao za DJ pultom počeo je da niže uspehe i u studijskom radu. Skober je uradio veliki broj pesama i remiksa za “Drumcode”, “Phobiq”, “Analytic Trail”, “Respekt”, “Trapez”, “Fone Audio”, “Remain”, “Rhythm Converted”, “Spark Musik”, “Code”, “Organism” i slične etikete.
“Kada kompletiram neku stvar, kada čujem da je potpuno spremna za objavljivanje, ponudim je izdavaču koji mi se učini prikladnim” – navodi mladi Ukrajinac, koji nikada do sada nije nailazio na zatvorena vrata izdavačkih kuća. “Dalji proces odvija se sam po sebi ako ti unapred znaš kojoj etiketi ćeš šta imati da ponudiš. Svaki label sa kojim sam do sada sarađivao forsira isti stil muzike kojem i ja težim.”


Sa svojim techno i minimal trakama našao se u samom vrhu po prodaji širom sveta, što mu je obezbedilo podršku renomiranih imena muzičke industrije. Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joseph Capriati, Slam, Dubfire, Sasha Carassi, Markantonio, Luigi Madonna, Harvey McKay, Mark Reeve, Spektre, Tom Hades, Axel Karakasis, Steve Parker, Loco & Jam, Mr. Bizz i RedHead samo su deo duge liste DJ-eva koji u svoje setove neizostavno uvršćuju Skoberovu produkciju. Jedan od razloga zbog kojeg ga poštuju je i taj što mladi Ukrajinac nipošto ne ide na kvantitet, umesto “štancovanja” studijskog materijala Skoberova ideja vodilja u ovom poslu isključivo je kvalitet.
“Naravno da je presudan jedinstveni stil. Trudim se da svaka stvar koju napravim bude drugačija od prethodne i veoma mi je važno da sve to što mi padne na pamet u studiju podelim sa što više ljudi. Trenutno radim na nekim trakama za “Tronic” etiketu i pravim remikse za Spektre. Svi planovi koji su u vezi sa nekim budućim radom jesu da stvaram ono što stvarno volim - techno muziku!” – kaže Skober.
Ne misli da stalni DJ nastupi ostavljaju manje vremena za rad u studiju i da to može da uzrokuje slabiji kvalitet muzike. Potvrđuje da se dobra traka ne pravi na brzinu, ali opet ističe i to da muzici kvalitet daju posvećenost ideji, koncentracija, inspiracija, a ne dani i nedelje provedene u zatvorenom prostoru.

“Sav taj proces produkcije u mom slučaju nije komplikovan. Ne koristim analognu studijsku opremu nego jednostavno uzmem laptop sa Abletonom i slušalicama i započnem novi projekat. Najvažnije od svega mi je da pronađem dobru ideju za sledeću numeru.”


https://www.beatport.com/artist/skober/82820


Skober će na “Sajmištu” deliti pult sa vlasnikom Subbteraneus etikete Dr.Adjijem, koji ga je i predstavio publici u Srbiji i sa kojim, kako kaže, ima izvanrednu saradnju još od prošlogodišnjih nastupa u Beogradu i Novom Sadu. S obzirom na to da ga je publika odlično prihvatila na dvema žurkama, ne sumnja da će i treća u Nišu biti podjednako euforična.
“Važno mi je da se prepoznam sa onima koji igraju preda mnom, da osetim njihov feedback, stoga publici u Nišu poručujem da se maksimalno prepusti emocijama, jer im spremam opaku vožnju. Biće to techno, techno i još jednom TECHNO!” – obećava Skober.

Skober

Za uvodni set zadužen je mladi niški DJ Cross, dok će techno priču do ranih jutarnjih časova zaokružiti glavni čovek Encoder-Radija DJ Milenko. Do 25. novembra karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara moći će da se nabave u klubu “Scena” i u “Vintage Shopu” (Davidova 9), a na ulazu će koštati 600 dinara. Više informacija o regionalnoj prodaji na FB eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :