Sve je spremno za Sea Star i sunčani start festivalske sezone u Umagu!

Datum objave:23.05.2019

Pročitano:989 puta

Datum održavanja: 24.05.2019 - 25.05.2019

Lokacija: Umag

Na pomolu je vikend nezaboravnog provoda u Umagu na trećem po redu i najmoćnijem do sada Sea Star festivalu koji će biti održan 24. i 25. maja uz žurku otvaranja festivala, koja startuje za svega nekoliko sati, te veliki afterparty uz izlazak sunca u nedelju ujutru! U kristalno čistu lagunu Stella Maris u Umagu stiže vrhunska muzička postava koju predvode najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan, vodeće techno zvezde današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, svetski hitmejker Mahmut Orhan, vodeći regionalni izvođači Bajaga & Instruktori, Hladno pivo, Vojko V i brojni drugi! Prvi posetioci zaplesaće već večeras uz predivan zalazak sunca uz more na tri bine - Silent Octopus, Electric Waves i Beach Grooves, dok će sutra, 25. maja, festival zasijati u punom sjaju i kapacitetu na svim zonama! Na 10 festivalskih bina i zona zabavljaće se 50 odsto više publike nego prošle godine, a velikim koncertnim spektaklima ovog zadnjeg vikenda u maju leto može i službeno da počne!

Sunce za start trećeg Sea Star festivala u Umagu: 

 Vrhunska Exitova produkcija stiže u Umag

Ovogodišnje izdanje Sea Star festivala nadmašiće prethodna dva sa produkcijom koja će ovog vikenda u Umagu prirediti nesvakidašnji doživljaj za sve posetioce. Kompletan produkcijski tim sa glavne bine Exita u devet šlepera dovezao je čak 50 metara široku scensku konstrukciju za izgradnju glavne festivalske Addiko Tesla bine, sa čijih će krila "svirati" moćni četvorosistemski sound "line-array" system s impozantnih 250.000 vati snage koja mu daje dovoljno prostora da sa lakoćom isporuči svaki zvučni detalj današnje najsavremenije muzičke produkcije. Ovaj moderniji audio-vizualni spektakl pojačaće 3D LED video sistem poslednje generacije s površinom ekrana na preko 250 kvadrata, što je jednako produkciji svetski čuvene mts Dance Arene, najspektakularnije bine EXIT festivala! A upravo sa famozne Arene stiže više stotina rasvetnih tela da zaokruži ovu raskošnu scenu. Zaslužna za ovaj pravi "svemirski brod" u umaškoj laguni je kompanija Sky Music, regionalni lider u produkciji.

Na sjajno opremljene bine penju se muzički bogovi

Sutra 24. maja glavnu pozornicu, Addiko Tesla Stage, zauzeće vodeći elektronski izvođači današnjice Nina Kraviz i techno otac Sven Vath, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, DJ zvezda nove generacije Ilario Alicante, te uz njih i regionalni trap asevi Vojko V, Fox i High5. Iste večeri na Nautilus Areni, Sea Star u saradnji sa Dritom donosi Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana kojima će podršku dati Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub), dok će Electric Waves zauzeti SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić. Beach Grooves binom komandovaće Indy i Mr. Fanatik, Silent Octopusom Kiki B, Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha i Choma.U subotu, 25. maja, Addiko Tesla bina donosi najveću hip hop grupu u istoriji, mitski Wu-Tang Clan, sjajan regionalan trojac Bajaga & Instruktori, Hladno pivo i Nola te jednog od vodećih globalnih hitmejkera Mahmuta Orhana uz regionalnu podršku Lady Lee i Phat Phillieja. Program na Nautilus Areni, složen u saradnji sa poznatim hrvatskim portalom Klubskom scenom, donosi izuzetnu techno postavu koju čine Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, dok BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono drže Electric Waves scenu. Komercijalnim Beach Grooves stageom upravljaće Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Silent Octopusom Kiki B, Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.

Welcome party u četvrtak 23. maja upaliće tri bine – Silent Octopus, Electric Waves i Beach Grooves, uz slobodan ulaz za sve. Kraj trećeg Sea Stara obeležiće se na poseban način. Program u Stella Marisu započeće nedeljnim jutarnjim afterpartijem, odmah nakon kraja subotnjih nastupa, u režiji Electric Waves DJ-a i trajaće do podneva. Izvrstan dodatni sadržaj odvija se u više od 70 vinarija širom Istre u kojima se obeležava Dan otvorenih vinskih podruma.

Tribina „Share Love" u subotu uz Bajagu i Mileta Kekina!

Nastavljajući nadaleko poznatu aktivističku srž EXIT festivala, na Sea Staru u subotu 25. maja u 20.30h, na glavnoj bini festivala održaće se tribina „Share Love", koja za cilj ima suprotstavljanje retorici u kojoj dominiraju nacionalne predrasude. Uz govornike poput Bajage i Mileta Kekina iz „Hladnog piva", ali i osnivača EXIT festivala Dušana Kovačevića, te gradonačelnika Umaga Vilija Bassaneseja, učesnici će se dotaći važnih tema komšijskog povezivanja i borbe protiv predrasuda kroz toleranciju, umetnost i aktivizam.

Pravi letnji vikend u Istri

Osim najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičara i ekipe iz svih delova sveta, u prelepu lagunu Stella Maris stiže i toplije vreme, što je idealna kombinacija za nezaboravne trenutke i plesanje uz zalaske sunca, ali i za uživanje u suncu i moru preko dana. Više o smeštaju u Umagu na ovom linku.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :