Sve je spremno za Eurosonic Noorderslag

Datum objave:05.01.2017

Pročitano:4433 puta

Datum održavanja: 11.01.2017 - 14.01.2017

Lokacija: Holandija, Groningen

Eurosonic Noorderslag se sprema za svoje najdinamičnije izdanje do sada, koje će biti održano od 11. do 14. januara u Groningenu (Holandija), a koje će u toku tih četiri dana i noći ugostiti više od 350 izvođača iz cele Evrope i na konferencijama predstaviti inovacije u industriji. U istoriji dugoj 30 godina, Eurosonic Noorderslag se pozicionirao kao najvažniji evropski festival koji je posvećen živoj muzici i pronalaženju novih, mladih muzičkih talenata, pa nema sumnje da će i ovo izdanje iznedriti buduće muzičke zvezde. 

 

Eurosonic Noorderslag


Festival

Eurosonic Noorderslag ove godine ima festivalski program koji traje četiri dana u kojima će ugostiti više od 350 artista iz 31 evropske zemlje. Od popa, rocka, indie, folka i svega između, Eurosonic Noorderslag je mesto na kome će se otkriti novi mladi talenti 2017. godine. Tokom prethodnih 30 godina ovaj festival se trudio da na svetsku scenu dovede evropsku muziku, a ima dokazan uspeh u pomaganju mladim umetnicima da se probiju na scenu. Među onima na koje je spotlight bacio upravo Eurosonic Noorderslag su su Asgeir, Aurora, Birth of Joy, Christine and the Queens, De Staat, Dua Lipa, First Aid Kit, Hozier, James Blake, Franz Ferdinand I mnogi drugi. Pogledajte kompletan lineup za Eurosonic Noorderslag 2017 ovde.

 


Konferencija
Pored veoma zanimljivog programa novih izvođača, ovogodišnja konferencija uključiće neke od ključnih predavača među kojima su Chris Price urednik muzičkog programa radija BBC Radio 1, Ossy Hoppe čuveni nemački promoter, SXSW programmer Todd Hansen i drugi. A neke od tema na koje će se diskutovati su "Budućnost medija", "Položaj žena na evropskoj muzičkoj sceni", "Izdavači, mediji i festivali" ... Saznajte više o konferencijskom programu.

 


Fokus na Portugal
Svake godine Eurosonic Noorderslag izabere jednu zemlju koja će predstaviti najviše svojih talenata. Ove godine spotlight pripada Portugalu. Čak 21 izvođač doći će iz ove zemlje i nastupiće na festivalu. 

 

European Border Breaker Awards
U Holandskom gradu Groningenu će se 11. januara održati 14. dodela European Border Breaker Awards. Nagrade će dobiti Alan Walker, Jaakko Eino Kalevi, Namika, Hinds, Filous, Jain, Dua Lipa, Era Istrefi, Natalie La Rose I Walking on Cars. Nagrade se dodeljuju izvođačima koji su ostvarali zapaženi uspeh van svoje zemlje.

European Festival Awards
Osma godišnja dodela European Festival Awards takođe će biti održana u okviru ceremonije otvaranja European Noorderslag festival 11. januara. U finalu jedne od kategorija našao se I naš Exit festival.

 

Više informacija na: https://www.eurosonic-noorderslag.nl/en/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :